Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 8 november 2011

Ny sajt för Ordvändan Förlag


Det finns en del att pyssla med när det gäller bokutgivning och idag har jag haft kontakt med ScandBook, som ska trycka min roman, igen. Den här gången handlade det om vilken färg jag vill ha på själva boken, texten på ryggen innanför omslaget och banden som sitter vid ryggen. Mycket spännande!

Ni förstår säkert att jag vill att själva boken ska harmoniera med omslaget, som sitter löst på en inbuden bok, så är det känns inte som en överraskning att det blir lite rosa inslag. Själva boken kommer dock inte att bli rosa, för det känns lite väl sockersött. Istället blir den sobert ljusgrå och så blir texten och tygbandet rosa.

Eftersom jag inte har sett färgprover på detta känna det lite pirrigt att fatta ett beslut så här lättvindigt, men hur fel kan det bli? Omslaget ska ju ändå dölja det mesta och det vet jag ju är fantastiskt fint. I alla fall helt i min smak och det är ändå det viktigaste.

Här ser ni också en bild på EAN-koden på baksidan av boken och jag tycker det ser så proffsigt och fint ut med alla detaljer av den typen. Boken blir alltmer på riktigt.

Ni ser också internetadressen till Ordvändan Förlag och på den sajten är det tänkt att man ska kunna läsa om förlaget och mig, beställa böcker och kommentera längs vägen. Det är en blogg, men striktare än den här bloggen, som är väldigt personlig. På den andra kommer det inte att finnas bilder på min familj, mat jag lagar och framför allt inte på drinkar jag sveper en fredagskväll.

Jag kommer att byta en del bilder när jag har fått hem alla mina böcker, men så som jag gjort sidan nu kommer den att se ut ett par veckor i alla fall, tror jag.

Ser det fantastiskt, inspirerande, lockande okej ut?

12 kommentarer:

Skrivarstudio ordOide' sa...

Jag gillar sajten riktigt mycket! Snyggt, proffsigt och informativt! Blir VÄLDIGT sugen på att köpa boken ocksp och det måste ju vara ett plus i kanten...he,he...

Hanna Lans sa...

Är det Wordpress? Jag ska ju ta tag i min egen hemsida och tänkte mig att det ska vara m.h.a. Wordpress. Rekommenderar du?

Snyggt förresten!

Joanna Björkqvist sa...

Skrivarstudio: Jag tackar så mycket! vad kul att du gillar sajten och att du blir sugen på boken också! :)

Hanna: Japp, wordpress. Enkelt att använda på den nivån jag har behövt än så länge, tycker jag. Strikt och snyggt också, men jag saknar det enkla sättet att kolla statistiken som finns här på Blogger. Finns tydligen något man kan plugga in, men det har jag inte satt mig in i ännu...

Men jo, än så länge kan jag rekommendera wordpress ändå. Jag gillar att det ser lite stilrent och snyggt ut, fast jag gillar ju det mysiga familjära här också. Två helt olika användningsområden för mig...

Anonym sa...

Det ser verkligen fint ut och problemen med att välja rätt färger ... ganska angenäma sådana, eller hur? (Ser du att jag har mellanslag innan punkterna?!) :-)

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Japp, att välja färgerna har varit riktigt trevligt, måste jag säga! Så bra att du vet hur man ska göra nu för tiden ... Det gläder mig! ;)

Camilla sa...

Det ser mer än okej ut!
Tack så mycket för den fina awarden. Jag ska ta mig an den en dag.
Kram på dig!

ansepanse sa...

det blir superbra med rosa omslag :) tänk vad spännande att du nu kommit så långt med boken
Sv: så är det nog tyvärr att det hinns ändå inte även om man nu skulle ha dyra larm installerade
kramar

Lena sa...

Som du slitit med din bok hoppas jag att det blir lyckat med resten av vägen med. Diggar skarp dina bilder.
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Camilla: Tack så mycket - kul att du tycker det! Tack också för din fina kommentar på den andra bloggen! Kram!

ansepanse: Nu känns det både pirrigt och kul när det närmar sig! :)

Jag tror att själv ljudet/larmet är bättre än att ha en person från ett vaktbolag som rycker ut. Så har vi...

Lena: Det hoppas jag med - tack! Tack för dina fina ord om bilderna! Kram!

Anonym sa...

Ursnyggt och kommer stå sig fint mot det grå!;)

Susanne P sa...

Nu vill jag bara att boken kommer ut så jag får läsa den...jag är så förväntansfull!
Kram

Joanna Björkqvist sa...

bubbel: Jag hoppas att det blir lika fint som det låter! :)

Susanne P: Jag känner exakt samma sak! ;) Tack!!! Kram!