Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 13 november 2011

New York, New York


Vi hade så trevligt när vi spelade alla våra spel igår och när vi rundade av för att titta på Så mycket bättre dök käre maken, som just smitit ut i köket, plötsligt upp igen och meddelade:

- Jag tänkte bara säga att vi kommer att fira nyår i New York.

Jag kan säga att barnens miner var fullständigt obetalbara. De trodde faktiskt att han skojade, för han sa det liksom i förbifarten. När det väl sjunkit in blev de superglada och nu kan de knappt tänka på något annat.

Först föreslog jag att vi skulle vänta till julafton innan vi berättade, men maken tyckte att det är en del av resan att se fram emot den också och det håller jag med om. Den pirrande glädjen ska de naturligtvis också få uppleva. Vi hinner fira jul i lugn och ro här hemma och åker iväg den 28 december.

Ett par nätter kommer vi att bo hos en familj som maken lärde känna redan 1990 och som vi hälsade på  1998. De bor i Hamptons bland en massa kändisar, så förra gången tog de med oss på en rundtur och berättade vem som bodde var - jättekul för oss små vanliga svenskar. Deras närmaste grannar då var Kim Basinger och Alec Baldwin. Inga b-kändisar direkt.

Det blir med dem vi skålar in det nya året och det känns jättetrevligt att få vara hemma hos någon en sådan kväll, för nyår är för mig något stort och betydelsefullt.

Bilden ovan är tagen på vår bröllopsresa till New York i september 1997 och nu blir det första gången barnen får se denna underbara stad. Åh, vad vi längtar!

Perfect timing som vi spelade igår kväll var lite klurigt att komma underfund med från början, som det ofta är med nya sällskapsspel, men när vi värt greppat idén var det riktigt kul. En viktig detalj var alla alla deltagare fick varsitt stoppur och när man gick runt på planen skulle man sätta på stoppuret och stänga av det så nära den angivna tiden som möjligt utan att "bli tjock".

Ofta var det två sekunder och ibland lyckades man inte alls, utan tryckte på stopp vid 2,13 och då förlorade man den spelomgången. Den som kom närmast kunde ha 1,97 sekunder t ex och det var ju kanonbra. Ibland fick man titta på siffrorna på stoppuret och ibland skulle man blunda.

Vid ett tillfälle skulle man trycka på stopp när det gått exakt 10 sekunder och då var man dessutom tvungen att blunda. Jag satt med stoppuret i handen och räknande lugnt och fint i huvudet och när jag tyckte att det gått 10 sekunder tryckte jag till. Och ja, minsann! Jag lyckades på hundradelen av en sekund få till den exakta tiden. Jag blev faktiskt själv riktigt imponerad och slet givetvis fram kameran för att dokumentera det hela.

Jag vann sedan dessutom hela klabbet. Tjohoo!

14 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Wow, vad häftigt med nyårsfirande i New York!!! Förstår att barnen jublade! =D

Joanna Björkqvist sa...

Nilla: Det blir ett härligt äventyr! Ska bli så kul! :D

Hanna Lans sa...

Då måste jag genast slå ett slag för min New York-guide som jag skrev för några år sedan för nättidningen SalongK. Visserligen finns inte utställningen the Bodies kvar, men det mesta andra ska fortfarande gälla: http://www.salongk.se/artiklar/import/2007/1/12/193/index.xml

Sprid gärna förresten, så får fler en än bättre upplevelse av staden istället för att fastna på Times Square.

anette sa...

En av mina favvo städer är New York jag bara älskar denna stad och Paris ;).
Så roligt och härligt för både er och barnen.
Ha en riktigt skön söndag
kram

Jeanette sa...

Vad underbart att fira nyår i New York.
Jag har aldrig varit där, men skulle gärna vilja!

Åsa Hellberg sa...

Vad kul! Sonen och jag firar min femtioårsdag där i april.

Anonym sa...

New York verkar häftigt. :)

Anonym sa...

Oj, det var minsann ingen dålig nyårspresent. Jag är SÅ avundsjuk!!! (dock ej missunnsam, vilket en del får för sig att tro är samma sak som avundsjuk)

Marina sa...

Åh vad roligt och vad härligt att ha detta att se fram emot!!

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Ska bli jättekul att läsa, men innan jag har hunnit så långt som tillbokstäverna måst jag ju bara utbrist; vilket långt hår du hade då!!! För att inte gilla hår måste jag säga att du är innehavare av ett underbart sådant!

anette. Det är en av mina favoritstäder - jag bara tindrade med ögonen första gången jag var där! :)

Kram och njut av dagen!

J: det är en underbar stad full av liv! Hoppas du kommer dit någon dag du med, för det är så kul att se allt det där man sett på film IRL!

Åsa: Åh, vad kul för er!!!! Vilket utmärkt sätt att fira denna stora dag!

leoscookie: Oh ja! verkligen en stad i min smak; gigantisk och pulserande! :)

Helena: Underbar definition du har där! I like!

Marina: jaaaa, vi längtar! Söte sonen sa i morse att han trodde att han drömt, för det var liksom FÖR bra för att vara sant! :)

Anonym sa...

Wow vilken överraskning - låter som bästa tänkbara nyårsfirandet av alla!!:)

Joanna Björkqvist sa...

bubbel: Det känns lite magiskt! :)

Hanna Lans sa...

När man har tjockt hår som växer som ogräs så kan man kosta på sig att inte tycka om hår ... ;) Men vet du, nu håller det på att växa ut igen, men kanske ska jag inte ha riktigt sådär långt som på fotot.

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Du är underbar i vilket som! :)