Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 18 november 2011

Du kan vinna min roman


Jag tycker att det är kul med tävlingar och har tidigare lottat ut saker som jag gjort. Första gången blev det ett armband och andra gången vinglassmycken. Det är extra kul att lotta ut mina egna alster, tycker jag, för det känns extra personligt.

Nu är det dags för en ny tävling och den här gången kan ni vinna min sprillans nya roman. Efter alla diskussioner om vad den kommer att kosta kan det ju vara trevligt att visa sig lite generös och faktiskt lotta ut ett exemplar alldeles gratis. Självklart signerar jag den gärna till den lyckliga vinnaren!

Om allt går enligt planerna kommer böckerna hem till mig måndag den 28 november, så därför pågår tävlingen till minuten innan denna magiska dag.

Så här gör du för att vinna:

För att få en lott ska du kommentera detta inlägg genom att ge ett boktips på en bok som du tycker är bra. Det behöver inte vara den allra bästa du läst, för det vet jag är supersvårt, men jag älskar boktips. Dessutom är det både intressant och roligt att få veta vad ni gillar att läsa och jag är av naturen en nyfiken typ. Själv gillar jag allt från Elsa Beskows sagoböcker till Roslund och Hellströms spänningsromaner, så känns dig fri att tipsa i vilken genre som helst.

För att få två lotter länkar du till denna tävling på din egen blogg.

Det går bra att kommentera och därmed tävla ända fram till söndagen den 27 november klockan 23.59. Ta nu chansen att vinna Nära dig.

Jag håller redan tummarna för er alla!

52 kommentarer:

Andra intryck sa...

Åh vad roligt! Jag rekommenderar Niceville av Kathryn Stockett, som i och för sig ingen lär ha missat vid det här laget... Men det får bli mitt boktips =)

Jennis värld sa...

Hej Joanna underbart kul med din bok jag vill vinn :)
Mitt boktips är Kriget är slut med Morgan Alling mycket bra och känslosam bok kram kram

Västgötskan sa...

Nu läser jag (tyvärr) inte så ofta. Men den bok som etsat sig fast är "Barnet som kallades det" och efterföljarna till den.

Otroligt tragiska! Men väldigt bra.

Joanna Björkqvist sa...

Andra intryck: Jag gillade också Niceville - bra tips, för det finns alltid de som ännu inte hunnit läsa den! :)

Jenni: Ja, den är väldigt känslosam och bra, men samtidigt fruktansvärt jobbig, TROTS att jag vet att det gick bra för honom till slut. Bra tips ändå, för den är väldigt läsvärd och lättläst!

Västgötskan: Hemska, hemska böcker det där! "Pojken som kallades Det" är nästan för mycket att ta in. Idag skulle jag nog inte orka läsa den, jag har blivit så otroligt känslig när barn far illa... Men absolut ett bra tips!

Anonym sa...

Såklart jag vill vinna boken. Mitt boktips blir "Den goda viljan" av Ingmar Bergman.

anette sa...

Nu gillar jag inte tävlingar Men denna tävling ska jag absolut delta i och Wohoooo tänk om jag skulle bli den lyckliga vinnaren.
Mitt boktips är :

Vad är det för glädje att vara fri kvinna när det inte finns några fria män? Det är en av de upproriska frågor som den engelska författarinnan Doris Lessing ställer i Den femte sanningen.

Skrivarstudio ordOide' sa...

Skit i veckans trisslotter...det är nu det gäller: Mitt boktips blir Karin Alvtegens "En sannolik historia" eftersom det var den senaste bok jag läste som jag blev riktigt imponerad av. Mer på grund av sättet att använda språket än av själva historien. Mycket inspirerande när man själv skriver-Väl värd att läsa!!!

Åsa sa...

Åh va roligt! Hahha, jag gör ett nytt försök :)

Jag skulle vilja rekommendera
Johan Theorin - Nattfåk, fantastisk författare.

Sen det här me å länka ;-) e jag katastrofdålig på hahha, men ska försöka
Stor kramis!

Ninas skrivarlya sa...

O vad roligt! Jag älskar tävlingar, och att få vinna din fina bok är ju självklart något jag vill, so here goes.

Ett boktips från mig är Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. En riktigt härlig kärleksroman som utspelar sig på 1800-talets slut med fina klänningar, champagne, kärlek, vänskap och svek. Underbar läsning.

Länkar förstås också. :)

Anna Ljungdahl sa...

Åh, jag rekommenderar definitivt Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Fantastisk bok!

Unknown sa...

Jag brukar aldrig vara med i tävlingar, har bara hänt vid något enstaka tillfälle förut under mitt bloggliv. Men denna tävling får man ju bara inte missa! Och skulle jag ha turen att vinna så vill jag självklart ha boken signerad.

Jag älskar att läsa och jag är nog en riktig allätare. Men en bok som jag återkommer till och faktiskt läser om (säkert 10 gånger vid det här laget) är Liftarens Guide till Galaxen av Douglas Adams. Den är så rolig, så jag vågar inte sitta och läsa den offentligt, pinsamt att sitta själv och asgarva...

Just nu har jag dock svårt att hinna med att läsa böcker men jag har hittat Storytel som gör att jag kan lyssna på talböcker på mobilen eller datorn, man laddar ned från nätet och betalar en månadsavgift för detta. Så smidigt och så mycket böcker jag hinner med!

Kram

Anette sa...

Älskar ALLT som Astrid Lindgren har skrivit =)

Länkar så klart.

här gör man allt för att vinna =)))

kramar till världens bästa Joanna ♥

Unknown sa...

Jag tror tom att jag lyckades med länkningen! ;-)

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Bra tips - tack! Jag har inte läst den, men hört gott om den! :)

Anette: Det var inte alls dumt sagt av Lessing - tack för det kloka tipset! :)

Skrivarstudio...: Vad kul att du gillar hennes språk så! Då måste jag läsa den! Tipstack!!

Åsa: Han historier är läskiga ... Dimma på Öland - hu.... Bra tips - tack!

NIna: Dessutom är ju boken så snygg på utsidan också! Jag har tyvärr inte läste den än, men jag köpte den i våras för att den var så snygg och många skrev positivt om den! Måste upp lite i min Vill-läsa-hög! Tack för länkning!

Anna: Jag skäms faktiskt för att säga att jag inte läst Vindens skugga, så det vågar jag inte säga. Köpte den för säkert tre år sedan, men när jag inte tog tag i den direkt så blev den omsprungen av andra... Hopplöst... Men bra tips - alla verkar gilla den!

Cissa: Då känner jag mig extra utvald - tack så mycket! Och ja, det är ju en kul bok du nämner! 42, säger jag bara. Tack för länkningen också! Kram!

@nette: Jaaaa, Lindgrens böcker är helt underbara, allihop!!! Även för vuxna! Bra tipsval! Kram tebax, fina du!

britta bloggar sa...

Vad kul!

Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån av Bodil Malmsten. Det är den bästa bok jag ngnsin läst, jag har läst den hundra gånger.

Mångmamma sa...

Jamen självklart vill jag vara med och "slåss" om boken! :)
Dessutom är mitt boktips "Den hungriga prinsessan" eller möjligtvis "Leonetines längtan" av Christina Herrström.
Fantastiska böcker båda två.

Marina sa...

Klart jag vill vara med :)
Mitt boktips får väl bli en av de senast lästa böckerna då Murakamis "Kafka om the shore"

Joanna Björkqvist sa...

Britta bloggar: Jag gillar Bodil Malmsten, men har inte läst allt av henne och denna känner jag bara till, men har inte läst, så tack för bra tips!

Mångmamman: Herrström är väldigt bra, tycker jag! Inte minst Glappet och Tusen gånger starkare! Bra tips där - tusen tack! :)

Marina: Jag har bara läst Norwegian wood av honom och skulle gärna läsa en till - bra tips! Tack! :)

nillas liv på pinnen sa...

Jag vill vinna!

En av de bästa böckerna jag läst: Yasar Kemals Låt tistlarna brinna.

Jag kommer länka vad det lider!

Joanna Björkqvist sa...

Nilla: Vilket spännande boktips! Jag har den inte ens hemma! TACK! :)

Karin sa...

Ja, vilken trevlig tävling och vilken lockande pris! Måste fundera ut något riktigt bra att tipsa om... Jo, Det Osynliga Barnet av Tove Jansson. Den läser jag om nästan varje år. Den består av olika berättelser och Granen högläser jag ibland på jularna. Muminfamiljen väcks nämligen mitt i vintern och upptäcker att det är en förfärlig naturkatastrof på väg. Den måste blidkas med presenter och en massa mat och alla är som förbytta och väldigt skärrade över detta annalkande, som heter jul.

Agneta sa...

Jag älskar (fullkomligt älskar!) Hundraåringen... - jag läser den för andra gången nu, trots att det bara gått ett par månader sen jag läste ut den.

Kommer nog länka lite senare idag, eller i morgon.

Lisbeth sa...

Jag är en all läsare. Gillar att variera mig. Nyss läste jag Anna och Mats bor inte längre här av Zweigbergk, Helena von. Den är en fortsättning på ur vulkanens mun. En lättsam läsning utan att vara smörig.
Så klar jag vill vinna din bok
Ha en fin helg

mockapocka sa...

Roligt! Med din bok alltså. Att den är färdig, tryckt och ute!
Mitt bokstips blir det jag läser just nu. "Outsider" av Torbjörn Flygt. Egentligen tycker jag nog att "Underdog" är ännu bättre men outsider blir nästan lika bra eftersom det är fortsättningen. Man vill ju veta hur det går liksom. Jag gillar hans sätt att berätta och beskriva de olika karaktärerna och miljöerna och hur allt hänger ihop.

evamar sa...

Jag är gärna med och vill tipsa om Freakonomics som jag själv läser om med jämna mellanrum. Jag gillar faktaböcker som variation och den är både annorlunda och främmande.

Duktiga Tjejen sa...

Kul att läsa allas boktips! Har läst de flesta och älskade Kafka on The shore och Niceville, men En sannolik historia som någon tipsar om tycker jag var dålig! Klart Alvtegens sämsta.

Jag tipsar om Room av Emma Donoghue och The Other hand av Chris Cleave. Berättelsen om Pi av Yan Martel också! Och Konsten att tala med en änkling som jag läste ut idag. Min barndomsfavorit är Momo eller kampen om tiden samt bröderna Lejonhjärta.

Jag vill såklart vinna. Om vi inte ska byta böcker med varann?

Anonym sa...

Klart jag vill vara med och tävla. Ska länka hit direkt efter att jag skrivit min kommentar här hos dig.

Den bok, kanske inte den bästa jag läst, gjort störst intryck på mig är nog Inger Alfvéns "Dotter till en dotter". Jag tyckte att den var så bra när jag som tjugoåring läste den. Efter det har jag läst alla böcker hon givit ut. Vem vet, kanske det blir så med dina böcker också... :)

Joanna Björkqvist sa...

Karin: Jag älskar allt av Tove Jansson - bra tips! Vem ska trösta Knyttet är en annan favorit! :)

Stort och smått: Det är en jätterolig bok - jag håller med! Jag skrattade också massor och köpte den i present vid flera tillfällen! :)

Lisbeth: Jag har läst Ur vulkanens mun, men har inte hunnit med uppföljaren ännu. Även hennes böcker om fängelseprästen Ingrid har jag läst - också bra.Jag gillar hennes böcker för de är båda lättlästa och intressanta.

Mockapocka: Den är i alla fall NÄSTAN ute. Den 1 december ska den absolut komma ut! jag har bara läst Underdog och inte Outsiders - bra tips!

evamar: Kul med ett boktips som är helt okänt för mig! Måste kolla upp den - tack!

Duktiga Tjejen: Visst är det inspirerande med alla boktips - håller med! :)

Intressant att du inte gillar En sannolik historia... Blandade boktips från dig - tack så mycket! De två första tror jag inte att känner till - måste kolla upp. Bröderna Lejonhjärta är ju såååå fantastisk. En bok man aldrig glömmer.

Klart vi byter om du inte vinner! :)

fruntimmerslivet: Bra tips - den hag jag inte läst, men känner till den! Haha, man kan ju hoppas att även min bok fångar ditt intresse! ;)

Maj Korner sa...

Okej, jag är med!

Mitt tips blir Den trettonde historien
av Diane Setterfield

Och jag ber att få tacka på förhand! För jag känner på mig att jag vinner.

Joanna Björkqvist sa...

Maj Korner: Härligt med ett gott självförtroende när man går in i en tävling - så ska det låta! :)

Bra tips där - inte läst, så jag ska genast kika på det! Tack!

Maria sa...

Harlan Cobens böcker är fantastiska om du gillar deckare!!

Jag har länkat - lånade bilden på din bok oxå - hoppas det är OK med lite gratisreklam!!

Kram

Joanna Björkqvist sa...

Själv är jag lite sådär med deckare för jag tycker att världen är hemsk nog ändå, utan alla fiktiva mord... ;)

Tack för rolig länkning som jag skrattade gott åt - HAHA! Inget tantsnusk här inte - tvärtom! ;)

Anneli Stålberg sa...

Klart man vill vinna! Jag har länkat, med din bild, och hoppas såklart själv på tur :)

Jag önskar dig all lycka med försäljningen, sälj så det ryker! :D

Jag är så dålig på att minnas titlar på det jag läst, men en bok som jag nyligen läste gjorde stort intryck på mig, Gargoylen av Andrew Davidson, så det får bli den :)

Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Tack för fin länkning! Jag hoppas också att jag får sålt en del... Jobbig bit det där...

Det låter som ett spännande tips - måste kollas upp! Tack för det!

Kram!

Kim M Kimselius sa...

Hej
Vad spännande att få delta i en bokutlottning. Normalt är det jag som lottar ut mina böcker.
Har läst så många bra böcker, min favoritbok är just nu min egen bok På flykt från andra världskrigets fasa, men det gäller säkert inte som boktips. Därför vill jag tipsa om Rivieraruffel av Bo Wiberg, en bok som överraskade och tog mig med storm. Har många fler boktips: Rapsbaggar, Niceville, Livet är kort Ränkenen lång osv...
Det viktigaste för mig är inte att vinna din bok, även om det skulle vara roligt, det viktigaste var att jag hittade hit till din intressanta blogg!
Kram Kim

Kim M Kimselius sa...

Hej igen
Glömde skriva att jag länkar till din blogg från min!
Kram Kim

Inger Nasenius Danielsson sa...

Hej Joanna. Vad spännande att du har skrivit en bok, den ser jag fram emot att läsa. Mitt boktips jag ger dig är Flyga Drake av Khaled Hosseini. Den tycker jag är väldigt bra.

Joanna Björkqvist sa...

Kim: Nu är jag med i din bokutlottning också - så trevligt! Tänk om vi vinner båda två! :)

Jättebra att du tipsar om din egen bok - det gillar jag!

Dina andra tips var också intressanta - en del var nya för mig och det är alltid lika kul!

Inger: Det är absolut en riktigt bra bok du tipsar om här - fantastisk! Och ja, visst är det lite kul att jag till slut fick ur mig en bok! :)

Joanna Björkqvist sa...

Kim: Och jag glömde tacka för länkningen - tack så mycket! :)

Susanne P sa...

Jag kastar mej huvudstupa, i sista timmen, in i utlottningen av din roman.
Jag länkar naturligtvis till dej och mitt boktips är:
"I natt är du död" av Viveca Sten.
Nu ska jag i ärlighetens namn tala om att jag inte läst den men den ligger och väntar på att bli läst. ;)
Kram

♥ Carina ♥ sa...

Klart jag vill ta chansen och vinna din bok. Jag ska genast länka på min blogg :)

Hmm... boktips... jag har alltid en bok på gång och det är inte så lätt att välja. Jag nämner några författare, för gillar jag en bok så läser jag oftast fler av samma författare.
Dan Brown, Hjort & Rosenfeldt, Roslund & Hellström, Camilla Läckberg, Helene Tursten, Jonas Moström, Liza Marklund, Carin Gerhardsen
Ja det var några...
Nu hoppas jag på tur!
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Susanne P: Du hann i alla fall! Kul med ett boktips på en bok inte läst själv än! :) Tack för fin länkning! Kram!

Carina: Av de författare du nämner är Roslund och Hellström mina favoriter. Så fort det kommer en ny köper jag den! Tack för fin länkning! :) Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Susanne P: Du hann i alla fall! Kul med ett boktips på en bok inte läst själv än! :) Tack för fin länkning! Kram!

Carina: Av de författare du nämner är Roslund och Hellström mina favoriter. Så fort det kommer en ny köper jag den! Tack för fin länkning! :) Kram!

Sussie sa...

Upptäckte just att jag glömt att ansluta mig till den här roliga tävlingen.
Jag måste nog säga Morgan Alling. Kriget är slut. En av de bästa jag läst.
Kram

Moze sa...

Jag läste färdigt Lars Keplers senaste i dag. Grym spänning. Skönt med lite rekorderlig sträckläsning ibland. Eldvittnet är klart bättre än deras båda förra. Och slutet lovar utan tvekan en uppföljare.

Susanne sa...

Jag vill så väldans gärna vinna din bok. Min boktips är en bok som jag läser just nu, den heter heter Niceville.
Här är länken till mitt inlägg
http://mittlivsomsusanne.blogspot.com/2011/11/tavlar-hos-joannas-universium.html

Joanna Björkqvist sa...

Sussie: Det är en bra och viktigt bok du tipsar om, men samtidigt så sorglig och tung att läsa... Kul att du gillade den så mycket! Kram!

Moze: Vad kul att trean var så bra! Intressant! Tack för tipset! Jag har faktiskt bara läst den första...

Susanne: Niceville är väldigt bra och dessutom mycket intressant - håller med! Ett bra boktips! Tack för den fina länkningen! :)

Camilla sa...

Klart att jag vill vara med. I sista sekunden såg jag denna tävling.
Jag länkar från min blogg. (På högersidan på bloggen.)
NU hoppas jag bara på en vinst.
Boktipset från mig får bli "Solbarnet" av Monika Häägg.
Kram på dig!

Camilla sa...

Fan...såg nu att jag kom för sent. Hoppa...hoppas verkligen att jag får vara med i alla fall.
Jag har kvar min länkning tillsvidare i alla fall.
Kram på dig!

Joanna Björkqvist sa...

Camilla: Jag hoppas ingen blir arg på mig för att jag låter dig vara med, för det är klart att jag vill att du också ska ha chansen att vinna. Vi har ju trots allt inte dragit vinnaren ännu...

Kram!

Bubbel sa...

Vad spännande och vilken rolig tävling, det blir ju som en kedjereaktion med alla boktips! Självklart vill jag vara med och tävla om din roman så mitt boktips blir en annan debutantbok, nämligen "Kråkflickan" skriven av Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist. Det är en riktigt ruggig psykologisk thriller som utspelar sig i Stockholmsmiljö. Varma kramar Bubbel

Joanna Björkqvist sa...

Bubbel: Verkligen en ruggig bok du rekommenderar där! Hu, vad den var läskig!

Tyvärr hade jag redan dragit vinnaren när du gick med här... Sorry.. Varm kram!!!