Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 13 november 2011

Vägen till mannens hjärta ...


... går som bekant genom magen, så på Fars Dag har vi uppvaktat pappan i vår familj med mat som vi vet att han tycker om. Självklart fick det bli trerättersmeny redan till lunch.

Vi började med vitlöksbröd med massor av ruccola, tomater och parmesan. Sedan blev det färsk pasta med pesto som jag gjort själv och kycklingfiléer kryddade med souvlakikrydda som vi köpte i Grekland i somras.

Käre maken, och den far vi alltså firar idag, är inte så värst förtjust i desserter, men lite glass slinker alltid ner så det fick bli två sorters väldigt god glass från Lejonet och Björnen; lakritsglass och italiensk choklad som är en fyllig chokladglass med en touch av apelsin.

Till kvällen har vi hyrt två filmer och maken var inte med i butiken utan sa bara när vi åkte att vi skulle hyra något som inte var för barnsligt, utan med massor av action och våld, men utan alltför mycket blod. Jag, som känner honom sedan tjugo år, förstod att han sa det på skoj.

Så därför blev det Rio och The social network.
7 kommentarer:

Anna sa...

Såg ju supergott ut, bra filmval :)
Kram

Anonym sa...

Hej fina!
Åh vad härligt gott det låter (ser ut) Jag skulle har bjudit mina föräldrar på middag idag, men det blev tyvärr inte så. Men en fika hann vi med hemma hos oss. Stjärterum = Hjärtrum.

Kram!

Susanne P sa...

Men oj! Vilken mat! Det låter supergott!
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Anna: Rio var kul, nu väntar nästa! :)

Stoffisen: En fika är aldrig fel! Kram!

Susanne P: Det var inte så dumt, faktiskt! :)

Coquina sa...

Mums vad gott =) Social network är jättebra =) Nu kan du vinna matkasse från mathem.se på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

Pia sa...

Vilken kanonmiddag! Han måste ha varit supernöjd efter den uppvaktningen.
Har inte sett "Social network", men det sägs att den skall vara bra?

Joanna Björkqvist sa...

Coquina: Den var verkligen jättebra! :)

Pia: Han uppskattade det absolut! Det var en mycket intressant film, eftersom det faktiskt var ett stycke nutidshistoria. Se den gärna- grymt tempo och samtidigt händer det inte så mycket... Konstig kombo, men absolut sevärd!