Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 24 november 2011

Exakt en månad kvar


Idag är det en månad kvar till julafton. Förra året firade vi jul någon helt annanstans, där det var varmt och skönt och alldeles, alldeles underbart, men i år ska det bli mysigt att få vara hemma. Redan nu har en tomte fått flytta upp från källaren, men det berodde enbart på att jag kanske behövde honom inför väggalmanacksproduktionen härom veckan.

En tjusig julstjärna köpte jag igår och den vackra ljusstaken är fortfarande en favorit, fast den är flera år gammal. Skenet blir alltid så vackert i den.

Jag borde kanske fixa lite med adventstjärnorna som ska hänga i fönstren, men jag håller på med ett annat projekt och det är faktiskt ännu roligare. Kanske lägger jag ut det som dagens gåta lite senare, för det är faktiskt ganska roligt... Och ni kommer att lösa gåtan snabbt, tror jag.

Har ni börjat med julförberedelserna ännu?

13 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag har köpt två amaryllisar. Men inte känns det sm att det är jul om en månad inte! Jag plockade hallon för två veckor sedan och ahr fortfarande blommande rosor och krasse i trädgården. Ingen julstämning alls med andra ord. men det gör mig ingenting, jag blev trött på snö och kyla förra vintern, så hellre ingen julstämning än snö och kyla.

Bubbel sa...

Japp, ljusslingan på balkongen är på plats och de flesta julklapparna är inhandlade!

Duktiga Tjejen sa...

Vilka julförberedelser? ;)

Köpte iofs en Amaryllis att plantera, men det var för att sponsra en kollegas dotteers handbollslag. Det hade kunnat vara vilken blomma som helst.

Tror att jag kommer sätta upp en julstjärna också, kanske.

Susanne sa...

Sv: BP och jag arbetar på samma arbetsplats och har följt varandra ett tag, så vi känner till en del av varandras egenheter ;)

Kati sa...

Inga julförberedelser här, jag förtränger dem in i det sista... Dessutom, som det andra var inne på, så känns det inte som om julen är nära, kanske för att det är så varmt och barmark.. O jag myser. Hatar snön. För mig kan det gärna få bli en grön (eller brun?) jul.

Ninas skrivarlya sa...

Jag längtar efter att få börja julpynta, men det blir nog inte förrän på lördag. Jag hade gärna börjat lite tidigare, men då skulle maken flytta härifrån. ;)

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Det känns inte alls att vi går mot jul - håller med! Jag har också en amaryllis, en riktig favorit, men inget annat... Och jag vill också mer än gärna korta vintern!

Bubbel: Grymt! Jag har köpt några julklappar men långt ifrån alla... :)

Duktiga Tjejen: Ingen brådska! Du har ju nyss kommit från Venedig och känner säkert ännu mindre mot-jul-känsla än jag gör... :)

Susanne: Aha! Det verkar vara en intressant arbetsplats! :)

Katarina: jag är inte heller noga med varken snö eller kyla. Ett par veckor kan jag tänka mig snö och minusgrader dels för barnens skull och dels för att få ta fina bilder! ;)

Nina: Jag har en granne som haft sin stjärnor uppe i flera veckor redan... Det skulle inte din man stå ut med... ;)

Anneli Stålberg sa...

Ja, nu går det verkligen undan! Jag har inte pyntat alls, jag har köpt en julstjärna och en amaryllis men har inte satt fram dem än. Fast nu är de på gång. Mossan till adventsljusstaken ligger redo i källaren. Det ska bli riktigt mysigt med alla ljusen :)

Susanne P sa...

Har har det inte förberetts alls inför advent och framför allt inte inför jul! Det finns ju ingen snö! Och utan den är det ingen adventskänsla.... :(
Fy så bortskämd jag känner mej men så är det bara.
Men nu får jag ta mej i kragen och ta fram advets sakerna till helgen, med eller utan snö...
Kram

Marina sa...

Eftersom jag åker till Sverige om två veckor, så blir det ingen julkänsla innan det, mer än allt julpynt på stan här, fast det är i alla fall svårt att få någon julkänsla när det är 30 grader varmt. Nej, jag får väl sätta upp mina ljusstakar på Lucia när jag landar i vinterland (det kan ju ha kommit lite snö tills dess)

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Jag håller med om att det är mysigt med alla ljusen - det behöver vi i vintermörkret!

Susanne P: Jag är väldigt van vid att det inte finns någon snö till advent på våra breddgrader, men det är faktiskt ovanligt varmt för att känna att det går mot advent ändå... Hoppas du kan få lite snö snart, men jag är lika gärna utan några veckor till! ;) Kram!

Marina: Verkligen skillnad att ha 30 grader! :) Hoppas du får lite kyla och lite snö när du kommer hem eftersom jag antar att du är här rätt så kort tid!

Villa Frejas bokblogg sa...

Min man är ledig i dag så jag tänkte att han skulle få börja. Själv ska jag pynta på jobbet/praktiken. Några julkänslor har jag inte.

Joanna Björkqvist sa...

Husfrun: Klokt att sätta mannen på det! Hoppas det blir fint på jobbet - sånt gillade jag när jag själv gick i skolan!