Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 12 november 2011

Efterlängtat familjemys idag


Idag tar vi en promenad, men inte på sand-
stranden. Och absolut inte barfota.

När barnen är små har man som förälder fullt upp med dem mest hela tiden, men nu när de är tio och tolv år ser man knappt dem över huvud taget. De är med kompisar eller sitter i sina rum där de mestadels roar sig med sina datorer. Samma sak är det med mig själv och käre maken, för vi sitter också oftast vid varsin dator.

Trots att det händer att vi alla fyra i familjen är hemma samtidigt kan jag sakna min familj. Konstigt kanske, men det är faktiskt en väldigt trevlig och mysig familj och då vill jag gärna umgås med dem. Häromdagen blev min längtan så stor att jag sa till maken, när vi ovanligt nog pratade i telefonen mitt på dagen, att vi måste göra något tillsammans till helgen.

Det behöver inte alls vara något märkvärdigt bara vi får träffas. Igår kväll pratade jag lite med barnen om vad de ville göra och programmet är inte alls spikat, men söta dottern ville att vi skulle gå en promenad till Blomstertorpet och Lollipop. Det sa jag ja till direkt.

På Blomstertorpet säljer de numera inte en enda blomma, för den delen av verksamheten har upphört, men det är en underbar butik där jag vill ha allt. Främst vill jag ha så gott som alla varianter av de ljuvliga doftljusen Yankee Candle, men jag skulle inte heller ha något emot ljusstakarna, servetterna, muggarna, teerna, kannorna, skålarna - ja, ni förstår.

Igår kväll tog ljuset med luktärtsdoft slut mitt i Idol, så därför måste vi genast köpa ett nytt. Detta har varit en favorit så det är svårt att hitta en ny doft som är lika perfekt. Självklart skulle jag kunna köpa samma doft igen, men det är alldeles för trist med tanke på hur många sorter det finns och hur mycket jag uppskattar omväxling i livet.

Lollipop är, som ni säkert redan misstänker på grund av namnet, en mycket välsorterad godisbutik och givetvis får barnen plocka ihop lördagsgodis där idag. Jag ska faktiskt själv passa på att köpa lite godis, för visserligen har vi redan alldeles för mycket i vår godislåda, men de har något där som vi inte har hemma och som faktiskt inte finns överallt.

Bumlingar. Jag tycker att bumlingar är sjukt gott. Om ni inte vet vad det är så är det stora runda bollar i olika smaker och när man suger på dem känns det nästan som om det är lite kolsyra i dem - underbart. Bild kommer i eftermiddag på dessa läckerheter.

På eftermiddagen ska vi spela spel tillsammans och då är det inte dataspel eller tv-spel, utan spel som man har på ett bord. Vi börjar med Skip-Bo, för det är enkelt och riktigt rafflande. Man vet faktiskt inte längs vägen vem som ska vinna. Det kan se givet ut, men plötsligt svänger det och den som hade mest kort kvar kan ha sådant flyt att den vinner.

Ska ni göra något kul idag, kära bloggvänner?

13 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Har inga planer förutom att pussa och krama maken och yngsta dottern hej då eftersom de ska iväg på en två veckor lång resa till andra sidan Atlanten.
Well, den aktiviteten kan nog ta större delen av dagen.

Anette sa...

Mys på hög nivå hör jag.
Här blir det till att friskna till och tacka nej till kvällens fest, tyvärr. Men det går ju flera tåg.

Många lördags ♥ kommer här

Shamrock sa...

Jag tycker att man blir skinnflådd i gommen av för många bumlingar

oumberligating sa...

Fint och tankvärt inlägg det här, verkligen! Känner med dig på alla sätt!
Jag och min Fru har nu kommit "ytterligare" en fas i barnens uppväxt, att de börjat flytta hemifrån! Känns tufft och ovant, svårt att förhålla sig till helt enkelt, men självfallet inser man att det är som det ska. Riktigt sunt helt enkelt, barn ska vilja flytta hemifrån vid 20-års åldern, precis som det ska vara.
Själv har jag tidigare skrattat åt "Farsdag", men nu har jag varit så banal att jag ringt mina 3 barn och sagt att det är "firande" på Söndag, med middag och allt!
"-Självklart Farsan, vi kommer!"
Puh...hann känna mig lite orolig faktiskt!
Ha ett fint helgmys!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

♥ Carina ♥ sa...

Kul med en familjedag! Visst är det ju så att ju äldre barnen blir, är det annat som drar.
Vi tar en promenad ner till hockeyhallen idag, sedan får vi se vad det blir.
Kram och godmorgon!

Marina sa...

Visst är det så, det är jättemysigt att ha hela familjen samlad. Hos oss är vi ju också i "utflyttandefasen", den där när man egentligen inte vet om barnen bor hemma eller inte. De drar ett ta och kommer tillbaka innan det är dags igen... Kanske var det därför vi gjorde tvärtom, vi flyttade ett tag istället!
Det ska bli jättehärligt att samlas allihop till jul. Det har vi inte varit sedan förra julen och nu känner jag att jag längtar riktigt mycket!!

Joanna Björkqvist sa...

Nilla: Då behöver du verkligen bunkra med pussar och kramar så det räcker för två veckor!

@nette: Krya på dig - hoppas du får en fin lördag i alla fall! Kram!

Shamrock: Japp, det är en nackdel... Håller med.

Peter: Jag kan inte ens tänka på att de ska flytta - snyft. Vad mysigt att de kommer hem och firar dig imorgon i alla fall! Ha en fin helg!

Carina: Ha det fint i hockeyhallen - lite glad att jag slipper det! ;) Kram!

Marina: Har ni inte varit samlade på ett helt år?! Snyft - det kommer jag aldrig att klara! Förstår att du längtar till julen!

Västgötskan sa...

Idag blir det LADIES NIGHT! :-)

Anonym sa...

Åh vilken härlig dag, med en massa mys!

Jag har inte varit så uppdaterad på din blogg på ett tag nu känns det som, har varit fullt upp hela vecka, Nu ska jag läsa ikapp lite :)

Kramen!

maria sa...

Kan känna igen mig i det där att man sitter vid varsin dator och glömmer bort att umgås men vi försöker att tänka på det :)

Ha en toppen lördag
Kramar Maria

Joanna Björkqvist sa...

Västgötskan: Då får jag önska er en riktigt mysig och trevlig kväll - kan nästan misstänka att den blir underbar! ;)

Stoffisen: Du är så välkommen att titta in när du hinner - det är inte lätt att hinna med allt! Hoppas du också har en underbar lördag! Kram!

Maria: Det är så himla lätt hänt och vips är barnen vuxna... Hoppas ni också får en fin lördag hos dina föräldrar! Kram!

Susanne sa...

Låter som en underbar dag, själv ska jag ligga raklång och vila bort min feber,

Joanna Björkqvist sa...

Susanne: Men uscg då, man ska inte vara sjuk en lördag! Krya på dig snabbt! :)