Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 24 oktober 2011

Varsågoda - baksidestexten!


Jag har länge och väl hållit på själva kärnan i boken,  eftersom jag inte vill att någon ska sno min snygga grundidé med dagböckerna, men eftersom det nu är dags att skicka in manuset till tryckeriet så har jag bestämt mig för att låta er, kloka och kära bloggläsare, få ta del av baksidestexten.

Dels gör jag så här för att skapa intresse, förstås, men också för att se om texten lockar er. Är den lagom lång? Säger den lagom mycket? Om ni höll boken i er hand och läste baksidan skulle ni då ställa tillbaka den i hyllan eller köpa den?

Jag är rätt säker på att jag skulle köpt den i alla fall, men så har jag ju också skrivit en bok som jag själv skulle gilla...

Håll i er, för här kommer texten som ska tryckas på bokens baksida:


"När Saga Allerlöv föder sitt första barn vill hon ringa till sin mamma och berätta den glada nyheten. Men det är omöjligt eftersom Solveig Allerlöv dog i en trafikolycka när Saga var tonåring.

På BB får hon oväntat tre böcker i present av sin moster. Det visar sig vara trettio år gamla dagböcker som mamman skrivit under Sagas första år i livet. Genom anteckningarna återknyts kontakten och Saga får lära känna den jämnåriga Solveig, som hon har mycket gemensamt med.

Romanen utspelar sig under ett kalenderår då Saga läser en sida i dagboken varje dag och på så vis får sällskap av sin mamma under sitt eget första år i moderskapets nya värld. Det är en värld som består av en dotter som skriker på kvällarna, en besvärlig svärmor och ett obefintligt sexliv. Under ytan bubblar dessutom alltid ångesten över att en annalkande katastrof är på gång.

I dagböckerna röjs också hemligheter hon inte kunnat ana och årets händelser gör att hon ifrågasätter allt hon tidigare trott på; sin familj, sin sambo och sitt yrkesval. Hur ser hennes familj ut egentligen? Varför dog hennes morfar långt innan hon föddes? Har hennes sambo varit otrogen? Vill hon fortsätta arbeta som språklärare?


Nära dig är Joanna Björkqvists debutroman och en feelgoodbok om dåtid och nutid, relationer och personlig utveckling, men framför allt om en mammas kärlek, som är så stark att den går igenom allt. Till och med döden."


Nu får ni säga något snällt som ni tycker och tänker! Jag är så livrädd nyfiken!

24 kommentarer:

Sofia Karlsson sa...

Låter superbra Joanna! Blir jättenyfiken att läsa boken nu ju! :D Kram Sofia

nillas liv på pinnen sa...

Vill ABSOLUT läsa! En suverän idé på romanupplägg.Redan i början av baksidestexten blir jag berörd, längre ner än mer. Kanske för att jag känner igen mig då min mamma dog alldeles för tidigt.

Kanske tycker jag baksidestexten är något för lång, jag tror att den skulle tjäna på att kortas något.Kanske behöver man inte veta att det utspelar sig under ett kalenderår, till exempel?

Begreppet 'personlig utveckling' skulle jag inte ha med om jag var du, det ger associationer till självhjälpsgenren som jag inte är förtjust i. Men det är ju jag det...

Ska bli jättejätteroligt att läsa!

Joanna Björkqvist sa...

Sofia: Tusen tack - vad snäll du är! Snart så! :)

Nilla: Tack för dina grymma synpunkter som jag genast tar till mig! Saga förändras under året, men håller helt med om att det kan vara rödflagg för vissa med just den formuleringen - även för mig egentligen! Tusen tack! :)

Joanna Björkqvist sa...

Nilla igen: Ledsen för det med din mamma... Mammor behöver man hela livet...

Unknown sa...

Det låter otroligt spännande! Helt klart en bok som jag skulle köpa!

Men jag håller nog med Nilla här ovan, lite långt för att vara en baksidetext. Jag hade nog valt bort att skriva om vad det är hon ifrågasätter så specifikt, det avslöjar lite för mycket. Jag gillar baksidetexter som kittlar nyfikenheten men absolut inte avslöjar detaljer.

Kram

Joanna Björkqvist sa...

Cissa: Tack för dina positiva ord och synpunkterna! Det kanske är så att jag inte behöver ha med de där frågorna...? Jag tänkte att det lockar, men det kanske blir för mycket...? Ska fundera på det! TACK!

Anonym sa...

~Super bra~
/Kram

♥ Carina ♥ sa...

Jag är fast! Vill läsa mer.
Jag köper gärna ett ex av dig. Kan man få den signerad om man ber snällt?
Pleeease :)
Kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Å jag förstår precis hur du känner nu. Livrädd. Jag själv är så rädd att jag låtit mitt manus ligga kvar där det ligger...
Men, ja, jag blir absolut nyfiken på att läsa din bok. Fast håller med föregående skribenter att baksidetexten blir en aning för lång och avslöjar lite för mycket. Korta ner det en smula.
Så himla spännande det här :)

Västgötskan sa...

En jättebra baksidetext i alla fall. Man blir verkligen nyfiken och vill läsa resten av boken! :-)

Sussie sa...

Härligt Joanna du kommit så här långt och att vi snart får äran att läsa din bok. Jag håller inte med de tidigare skribenterna. Jag tycker att den alldeles lagom lång för att fånga mig och intresset växer tack vare frågeställningarna i slutet. Toppen med andra ord. Kramar i massor Sussie

Anonym sa...

Åh nu fick jag mersmak - vill ha resten nu bums!!

Maria sa...

Provar att skriva min kommentar igen då...

Jag höll med Nilla (och nu även med andra) texten är lite för lång och lite för detaljerad.

Men den ger definitivt mersmak och jag vill ha mera!!

Kram

Anneli Stålberg sa...

Var inte rädd, det går ju strålande :)

Jag tycker inte att den är för lång, den innehåller flera saker som gör mig nyfiken. Skulle jag ta bort något, så är det exakt vad moderskapets nya värld innehåller, eftersom de flesta föräldrar redan vet vilka saker man tampas med då. Precis som Nilla säger så kan man kanske hitta ett annat, lättsammare, ord för personlig utveckling. Annars tycker jag att det är en perfekt baksidestext. Bra där!!

Marina sa...

Eftersom jag som vanligt är lite sen att kommentera så säger jag som tidigare: instämmer med föregående kommentatorer...ska bli spännande att läsa när den är tryckt och klar.

Anonym sa...

Precis lagom mycket som står i baksidestexten om du frågar mig, så att det skapar ett intresse och det GÖR den utan att fördenskull avslöja för mycket. Jag vill jättegärna läsa! :-)

Joanna Björkqvist sa...

Åh, så många fler fina kommentarer - vad glad jag blir!

Fru Eriksson: Tusen tack! Kram!

Carina: Jag tackar mjukast och signerar mer än gärna ett ex till dig, så klart! Med ett <3 i också! Kram!

Husfrun: Frisk vågat hälften vunnit, så ta nu fram ditt manus igen! Jag vill gärna läsa din bok! :) Japp, jag ska korta lite faktiskt... :) Jo, nog är det spännande nu!

Västgötskan: Vad bra att du tycker det - tusen tack! :)

Sussie. Tack så mycket snälla du, för dina ord! Japp, nu har du den ganska snart i din hand - med lagom stor text! ;) Kramar!!!!

bubbel: Så ska det låta - tusen tack! :)

Maria: jag har kortat lite nu - tack så mycket för responsen och intresset! :) Kram!

Anneli: Tack för tankarna! Kika gärna om du gillar den nya varianten som kommer upp snart! Lite kortare och den personliga utvecklingen är borta! :) Skönt att du ändå gillar den so far! :)

Marina: jag blir så glad för alla kommnentarer - även flera dagar efteråt om det är så! ;) Tack så mycket för peppning!

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Tusen tack för dina åsikter! Bra att jag lyckas locka dig! :)

Desirée sa...

Bra tycker jag men för många ord på något sätt. Jag snubblar över dem. Tätat till istället, utan att ta bort det du vill ha sagt. Exempelvis:
När Saga Allerlöv föder sitt första barn vill hon ringa till sin mamma - men hon vet att det inte är möjligt. Det är istället genom de 30 år gamla dagböckerna som Saga möter på nytt möter sin mamma. Mamma som då - liksom Saga nu - precis fått barn.

Dagböckerna följer Sagas eget liv under moderskapets första år med barnaskrik, ....

Joanna Björkqvist sa...

My Myself and I: Intressant - jag tackar för synpunkterna... Men om jag bara skriver att det inte är möjligt, så framgår det inte att mamman är död och det vill jag att det ska göra. Hon kan likaväl ha lämnat familjen eller ha en trasig telefon...

Men jag ska kika över antalet ord och själva orden igen... Men det måste framgå att hon är död och att hon får dagböckerna nu, tycker jag...

Jeanette sa...

Den boken vill jag absolut läsa! Fin bild på dig!
Kram

Emma Gillersten sa...

Låter riktigt spännande. Lite nytänk jämfört med så mycket annat som kan bli ganska samma samma. Ser fram emot den dag då jag kan läsa boken. Kram :)

Joanna Björkqvist sa...

Jeanette: Tack så jättemycket för snälla ord om både boken och bilden - så glad jag blir! Kram!

Emma: Vad kul att du tycker det - tusen tack! Den kommer ut innan jul, hoppas jag! Men förhoppningsvis kan du även låna den på biblioteket framöver! :) Kram!

Catrin sa...

Vill ha .... :) <3 Du har redan fått bra synpunkter så jag vill bara beställa en bok, tack!