Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 14 oktober 2011

Lyxig fredagsmat utan vin


Nu har jag kört barnen till mamma och pappa för ett par mysiga dagar i min barndoms näste. Visserligen har de flyttat flera gånger sedan jag flyttade hemifrån, men mycket är sig ändå likt i hemmet och orten har de aldrig övergett, trots ivrigt tjatande från min sida.

Jag tycker att de ska bo betydligt närmare oss än åtta mil bort, men de hävdar bestämt att det var jag som flyttade och då tycker de att det är jag som ska flytta tillbaka också. Logisk kanske, men ingen bra idé. Jag säger som Ferdinand; Jag trivs bättre häääär!

Min snälla och påhittiga mamma hade som vanligt något gott och överraskande att bjuda på och idag blev det squashplättar med rökt lax och en kall sås med lime och parmesan. Till det en fin sallad full med färska räkor och dillpesto. Vitlöksbröd blev det också och det är alltid ljuvligt.

Utan överdrift kan jag säga att det smakade gudomligt. Särskilt som jag inte kunde äta någon lunch, för att jag lyckats bita av en tand redan medan jag fixade med maten och passade på att vräka i mig några jordnötter.

Tyvärr blev det inget vin till den vackra och goda middagen, eftersom jag skulle köra bil hem också, men nu ska jag kosta på mig ett glas i min ensamhet. Maken har rapporterat att han är framme i England, så nu vet vi åtminstone var alla är.

Alltid något när vi inte är tillsammans.

7 kommentarer:

Mallan sa...

Det lät alldeles gudomligt gott :-)

Joanna Björkqvist sa...

Mallan: Mmmmmm, det var det verkligen! :)

Hanna Lans sa...

Men det där behöver jag genast receptet på! Låter himmelskt.

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Det VAR himmelskt! Här kommer länken:

http://www.tasteline.com/Recept/Squash%C2%ADplattar_med_rokt_lax

Hanna Lans sa...

Och dillpeston då?

Så din mamma använde lime istället för apelsin. Kanske jag ska det också, sonen älskar lime och det är bara han och jag som ska äta. Jodå, imorgon blir det denna ärtt för oss också. Men dillpesto på räkorna låter också himmelskt till?

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Lilla morsan är en mästare på att improvisera, men eftersom jag var där såg jag hon hade för sig. Hon hade bladpersilja, dill, olivolja, lime och salt! Sååå gott!

Hanna Lans sa...

Tusen tack!