Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 11 oktober 2011

Maken ordentligt firad


Eftersom sonen har konstundervisning som slutar klockan 18.30 brukar vi äta middag vid 19.30 på tisdagar, så det är den dagen vi är som mest sydeuropeiska. Normalt dricker vi inte vin till maten så där mitt i veckan, men idag hade vi laddat. Idag skulle det korkas upp.

Efter käre makens krasch på SM i söndags visste jag inte riktigt vilken nivå han ville lägga firandet på rent dryckesmässigt, för han har genomgått fem läkarbesök och har fortfarande ont, men jag hade i alla fall förberett med mat som jag vet att han tycker om. Klart att födelsedagsbarnet ska få mat han gillar!

En trerättersmeny var given så vi började med grillat vitlöksbröd med ruccola, plommontomater och grovriven parmesan. Det är en enkel förrätt som går snabbt att göra, men den är förföriskt god. Om man vill kan man byta ut parmesanen mot små söta bollar av mozzarella.

När maken såg vad jag dukat fram och jag ställde fram mitt modesta bubbelvin, eller skumvin som de säger på Åland, så bestämde han sig raskt för att det måste bli champagne trots allt!

Så där satt vi och skålade för att han föddes för ett antal år sedan och för att han ändå mår så bra som han gör en dag som denna.

Därefter var det dags för huvudrätten och då hade jag gjort egen pesto. Det vet jag att han uppskattar, så det var mat gjord med omtanke och kärlek och ändå i all sin enkelhet. Till detta blev det färsk pasta och grillad kyckling.

Käre maken är inte förtjust i sötsaker, för att uttrycka det milt, men söta dottern tycker att födelsedagar ska firas med tårta och jag kan inte annat än hålla med innerst inne, så hon fick välja. Valet föll på daimtårta och det var precis lagom avancerat en tisdag. Sött och busigt för att vara mitt i veckan, men inget märkvärdigt alls.

Så nu sitter vi här. Bubbliga och glada av champagnen och tycker att livet är rätt gott.

Och absolut värt att firas.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej fina!

Har du hört ngt angående boken ännu? *nyfiken*
Kram!

Anonym sa...

Vad himla rar du är. Vilken omtanke och uppskattning han fick denna dag! Och inte så fel med champagne heller. Min favorit - alla gånger: oslagbart liksom! :-)

Joanna Björkqvist sa...

Stoffisen: Nope, jag väntar på lektören som läser nu och återkommer i slutet på veckan! :) Kram!

Helena: Det är ju de små detaljerna som gör det! Och champagne - håller heeelt med dig! Ljuvligt! :)

Tankar vid midnatt sa...

Skönt att han inte är allvarligt skadad!!! Champagne förgyller livet!

Joanna Björkqvist sa...

Tankar vid midnatt: Ja, jag är otroligt tacksam och glad öve att han mår så bra som han mår!

Champagne är bäst! :)

Camilla sa...

Oj...på en tisdag. Snacka om lyx.
Men så gott du bjöd på. Tänk om jag vetat det här igår hade jag ju kommit förbi. Ja...så där lagom till halv åtta.
Kram på dig!

Joanna Björkqvist sa...

Camilla: Du hade varit så välkommen så! :) Kram kram!