Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 12 oktober 2011

Nu händer det grejer!


Nu känns det verkligen som om jag är på gång med min älskade segdragna bok. Sent igår kväll, efter ett allvarligt snack med maken (settingen var champagne i glasen, röda rosor på bordet och mätta magar, så det gick liksom ingen nöd på oss trots allvaret), bestämde jag mig för att trycka upp romanen som en vacker inbunden bok. Så får det bli.

Det var ett mycket svårt beslut eftersom det är så många uppenbara för- och nackdelar med både det och print on demand-varianten. Till slut var jag i alla fall tvungen att bestämma mig, för jag kan inte vela i ytterligare en månad om boken ska gå att köpa före jul.

Nu när jag väl bestämt mig känns det mycket lättare och jag kan gå vidare med alla praktiska detaljer.

Idag har jag därför beställt ISBN-nummer och även träffat avtal med Bokrondellen. Jag måste säga att det är ett himla praktiskt sätt att träffa ett avtal, för jag skriver bara ut det på datorn och skriver på. Bokrondellen har redan undertecknat på pdf:en, så det gick snabbt. Så fort jag kan ska jag sedan mejla in uppgifter om boken.

Nu är det full fart framåt.
7 kommentarer:

oumberligating sa...

Spännande, den kommer kommer jag köpa och läsa och sedan berätta om som gästskribent på min Kära Hustrus bokblogg
www.pockethexorna.blogspot.com
Ha en fin dag!
Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Var ju alla 4 dagarna på bokmässan och härjade runt, slogs lite av det smått vansinniga att den mest uppmärksammade boken var Maria Montazamis bok om hennes hem och familj. Det var hysteriskt varje gång hon stod och signerade sin bok!
Nu har jag själv bestämt mig att trycka upp en bilderbok! "Hemma hos Oumberlige Peter eller gissa vad som fastnade i strumpan?"
En bok om hur det ser ut i ett helt vanligt förortshem, när ingen vill vika tvätt, diska eller städa! Blir nog...inte..en försäljningssucce!

Joanna Björkqvist sa...

Peter: vad kul att du vill köpa min bok - det får du så gärna så! Och jag köper gärna din med, för jag är övertygad om att möjligheten till identifikation, som är viktig för att en läsare ska gilla boken, är betydligt större om jag läser din bok än om jag läser Montazamis... ;)

Ha en fin dag du med! Kram!

Anonym sa...

O vad roligt, du är verkligen på gång!!!

♥ Carina ♥ sa...

Ooo vad spännande! Nu är det nära :)
Tänk när du står och håller DIN bok i handen. Det måste kännas fantastiskt!
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Jajamän! Det känns superbra!

Carina: Nu är det verkligen spännande! Vilket äventyr! Jag ser verkligen fram emot att få hålla slutresultatet i min hand efter all denna tid! :) Kram!

Hanna Lans sa...

Underbart! Det ska bli så kul att få köpa och läsa din bok!

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Åh, så spännande det ska bli! Tack för att du vill köpa den - jag behöver ju köpare eftersom minsta antal jag kan beställa är 800! ;)