Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 20 oktober 2011

Problem med logiken


Trots att jag läst igenom min roman så många gånger att jag kan den så gott som utantill har jag idag, just nu för två minuter sedan, fått problem med logiken på sidan 218. Det känns helt ofattbart.

Nu finns det två möjligheter att lösa detta, för det måste lösas.

Som läsare hade jag blivit galen om det stått så här. Men det är ju jag.

Det är faktiskt inte ens säkert att läsarna tänker på det. Eller jo, det gör de nog. Eller kanske inte, för alla måste faktiskt inte tänka just på mitt sätt.

Men jag ska lösa det i alla fall. Så här ologiskt kan det inte gå till. I min värld måste antingen syrran gå med på promenaden eller inte ens finnas på festen.

Undrar vilket jag väljer...

Uppdatering morgonen därpå: Min lilla mor som har läst boken tycker inte alls att det var ologiskt. Hon tycker att man som läsare absolut köper att syrran inte hängde med på promenaden, trots att hon var på festen. Hon tycker att man kan lämna lite åt läsaren och jag förstår vad hon menar, eftersom jag själv tänkte samma sak först...

Nu har jag i alla fall ordnat det så att syrran inte var på festen. Stackars lilla syrran! Men det går också bra och känns bäst.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken överraskning - att hitta ologiska ställen såhär i elfte timmen... Tur att du vet hur du kan lösa det :-)

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Ja, det känns otroligt konstigt att komma på det så här sent! Varför går inte syrran med på promenaden om hon är där???? Det skulle ju jag gjort! :)

Anneli Stålberg sa...

Ops! Själv hade en biroll i mitt manus fått två olika namn. Jag har ändrat namn och glömt göra det på ett ställe. Inte bra alls :)

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Hoppsan! Så kan det gå! Faktum är att det finns just ett sådant fel i Flyga drake! Men den hann ju både tryckas och översättas och alltihop - tur att du kom på det innan det var för sent! :)

Marina sa...

Jag tycker alltid att det är så när man korrekturläser sina egna texter, att det spelar ingen roll hur många gånger man läser, det finns alltid något man kan ändra!