Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 28 oktober 2011

Nog är det skum konst?


När vi bestämde oss för att köpa hus för drygt tolv år sedan kikade vi på en massa platser från Göteborg och ända ner till Varberg. Efter ett tag blev vi särskilt intresserade av Onsala, en vacker halvö i Kungsbacka kommun, och vi bestämde oss för att koncentrera vårt sökande hit.

Jag blev alltmer höggravid och lätt desperat efter ett rede att föda i, så när vi inte hittat något hus via mäklare satte vi in en egen annons. Jag tror det var tolv personer som ringde och faktum är att det allra första huset vi tittade på av dessa blev det som valet till slut föll på.

De har monterat ner skolans namn som brukade stå på
väggen, men lamporna som lyste på namnet är kvar.
Huset i sig var inget märkvärdigt, men mycket trevligt och en rätt så stor och lättskött trädgård fanns det också. Det allra bästa med huset var dock läget. Det låg perfekt, möjligen bortsett från att det saknade havsutsikt, men vi har ju ben att gå med och längre än så är det inte.

Det var 300 meter till en välsorterad butik, flott fiskaffär, posten (som förstås är nedlagd för länge sedan), frisersalong och andra småbutiker. Dessutom 350 meter till vårdcentralen och till det dagis där jag hoppades att barnen så småningom skulle få börja, vilket de också gjorde.

Det var vidare bara 150 meter till skolan där barn i åk 0-5 går och 200 meter till åk 6-9. Krypavstånd till allt alltså. Perfekt.

Men det var en sak som jag tyckte var lite skum och det var figuren på skolgården. På bilden ser ni sonen sitta på gubben, men nog står gubben i en väldigt skum position? Jag kan säga att vi har haft många vänner på besök som har undrat om det är lämpligt att gubben står så där bredbent och lutar sig fram på en skolgård för sex- till elvaåringar. "Jaha, man svänger alltså av till höger efter den obscena gubben?"

Öh, ja.

Nu förstår jag ju inte alls vad de menar för själv associerar jag till yoga, men även yoga kan ju vara skumt på en skolgård? Kanske därför de lade ner skolan i våras?

12 kommentarer:

Marina sa...

"Bro bro breja, stockar och stenar"......??

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Det var det mest oskyldiga jag hört när det gäller denne gubbe! Faktiskt inte dumt, bortsett från att jag själv aldrig lutat mig sååå långt fram och sååå långt ner ner när jag lekt det, för då hade barnen fått krypa under...

Anna sa...

Ha ha ja man undrar ju varför han står så där, är det så att stenen var ivägen och den gick inte och få bort.
Huset ser ju helmysigt ut, ser gammalt ut eftersom den är byggs på stenblock.
Ha en bra fredag! Kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag tänkte också icke-barnvänligt när jag såg denna staty ;)

Så du bor nära havet - jag vill också! :) Har en kurskamrat som bor i Kungsbacka och hon tar härliga promenader vid havet, hur orättvist som helst ;)

Trevlig fredag.

Åsa sa...

*asgarvar* hahha va roligt! Vilket underbart inslag när man bjuder hem folk ;-)
Kram vackra du!

Västgötskan sa...

Ha ha!
Jag som BRUKAR associera gjorde (faktiskt) inte det den här gången. Jag tänkte bara att det var en gubbe som försökte putta iväg stenen där.

Men nu när du säger det. Ja, lite skum kanske... ;-)

Duktiga Tjejen sa...

Jag tänkte nästan direkt på lite snusk, men ännu värre om det hade varit en tant-staty som stått så...

Joanna Björkqvist sa...

Anna: Det är ett riktigt gammalt hus! För hundra år sedan bodde fröken i en del och så var det klassrum i en del. Vi känner en kvinna som är ungefär 85 år och hon gick där när hon var liten - innan andra världskriget började!

Det ser ju dessutom ut som gubben år efter år försöker knuffa bort den där stenen! ;) Ha en fin fredag du med! Kram!

Husfrun: Lite icke-barnvänligt är det allt! ;)

Det är verkligen lyxigt att att bo så här nära havet, för det är vackert alla årstider!

Ha en underbar fredag du med!

Åsa: Jo, lite festligt blir det ju redan på vägen hit! ;) Kram kram tillbaka, snälla och fina Åsa!

Västgötskan: Jo, nog är han lite skum - i alla fall om man tänker efter... ;) Jag skulle tagit en rakt bakifrån också, det ser ännu värre ut... ;)

Duktiga Tjejen: Haha, ja, antagligen hade det sett ännu tokigare ut! :)

ansepanse sa...

:D det var helt klart därför de lade ner skolan
kramar

Joanna Björkqvist sa...

ansepanse: Jag misstänkte det! ;) Kramar!

Anonym sa...

Hahaha! Ja, med en sån ful gubbe är det ju klart att skolan måste läggas ned... ;-)

sv: Jo, det är marknad nedanför vårt hur (och måååånga gator bortöver) varje fredag. Inom tre mils avstånd har vi en marknad varje dag i veckan. Ärligt - jag börjar ledsna på den (dom) och tycker mest att fredagsmarknaden är ivägen...
:-)

Joanna Björkqvist sa...

amacasa: Ojoj, så mycket marknader! Helt otroligt!!! Då förstår jag att det inte är så exotiskt, som det är för mig!