Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 7 oktober 2011

Lite ljusare är inte dumt


Jag gillar ju starka färger, men efter att ha läst Hanna Lans kommentar i förra inlägget, så var jag tvungen att prova med en ljusare variant också. Konstigt att jag inte hade tänkt på det innan. Det blev inte så dumt det heller.


En lite gulare ton slog jag också till med för att få ett par olika att kika på. Marginell skillnad känns det dock som. Lite större skillnad på lönnlöven kanske. Dem har jag gjort lite svartare.Sepia är alltid fint, så ovan ser ni en sepiavariant också, men även om det är vackert så tycker jag att boken skulle drunkna bland övriga om den såg ut så.Jag funderar också på om det är för mycket bladverk i överkanten, så jag har gjort ett nytt utsnitt här ovan. Kanske känns det lite luftigare?

Fotografierna, som jag har tänkt att eventuellt lägga på framsidan med små vita ramar som man hade förr när man framkallade, ska vara bilder på tre viktiga personer i boken i så fall. De ska ligga lite ovanpå varandra, om jag tar med dem. Jag är inte riktigt klar med hur jag ska göra där än.

Det är rätt mycket jag inte är helt klar med än, om man säger så.

Jag fick i alla fall en offert ifrån ett tryckeri idag, om jag skulle vilja trycka en massa böcker och ha i garaget och sälja själv. Hyggligt pris, om man orkar göra allt annat arbete själv.

Vad tycker ni om denna ljusare framsida? Lockar den till läsning?


13 kommentarer:

Anonym sa...

Den ljusare blev bra och bilden blev bättre av att du tog bort en del av lövverket. Det gör att lönnlöven framträder tydligare och bilden blir mer "talande".

Anonym sa...

Vilket tryckeri var det och hur många böcker hade du tänkt?

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Jag har ju tänkt mig en ljus text och då är det inte så dumt om lövverket är lite maffigt och svart. för då kommer texten fram bättre...

Jag har haft kontakt med ScandBook i Falun och deras minsta upplaga är 800. Om man betäller fler får man ett bättre pris, så klart.

Priset är egentligen inte min stora fundering, utan vad man får för pengarna och främst distributionen. Av det jag sett av ScandBook (har flera av deras böcker hemma i bokhyllan) så är det otroligt snygga böcker, men orkar/vill/kan jag sköta distributionen själv...?

Cattis sa...

Fint med ljusare ton Joanna. Du är såååå rosa:-). Vill gärna se teckensnitt o färg innan jag kommenterar bladverk. Kul med bilder på personer. Kanske fint med svartvita fotoautomatbilder???? Vi kanske ska testa detta på nästa träff... Vilka framsidor sim tilltalar oss mest? Du kan ju ta alla de böcker som du hade med dig så gör vi en undersökning???? Kram på dig!

Joanna Björkqvist sa...

Cattis: Kul att se dig här! Visst är rosa lite JAG!? ;) Foton har en ganska central roll i boken, så därför vill jag ha med det, men då är det inte fotoautomatbilder jag tänker på, även om det också har slagit mig. Nästa gång vi ses tar jag INTE med mig böckerna igen! ;) Kram tebax!!!

Mallan sa...

Helt klart den sista bilden! Jösses vad lite färg och ljuspunkter kan göra skillnad!

Joanna Björkqvist sa...

Mallan: Japp, det är de små detaljerna som gör hela skillnaden! :)

Hanna Lans sa...

Jag älskar också färg, men jag tror att den understa bilden inte tar över själva boken, om jag uttrycker mig klart? Däremot kan löven vara mörkare om du lägger på en vit romantitel och författarnamn, då framträder det bättre. Något att tänka på: Beroende på vilket tryckeri du väljer så fungerar vitt olika bra. Glöm inte att kolla färger hos de olika. Jag är missnöjd med det vita på min framsida, men Scandinavian Books vita omslag är jättefina.

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Jag förstår att det kan vara olika... Så himla mycket att ta ställning till!!!! Suck!

Anonym sa...

Men äsch, den första kommentaren försvann så nu kommer en ny!

Jag gillar sista fotot bäst även om alla är fina...Gillar att det är lite sjuttiotalskänsla på den.

Bra idé med foton om det är lite fotoalbumsstuk...

Skrivstil bra då mamman skriver för hand...//Anette

Joanna Björkqvist sa...

Anette: Håller helt med!!! Och du vet ju... ;)

Anneli Stålberg sa...

Jag tycker att det är en fantastisk bild och jag gillar den ljust rosa bakgrunden. Det blir spännande att se den färdig.

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Tusen tack! Till och med jag ser fram emot att se den färdig! ;)