Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 7 oktober 2011

Sötnosen i källartrappan


Vi har fått besök! Ett riktigt fint litet besök, måste jag säga. Tyvärr vågade vi inte bjuda in den lilla sötnosen, men jag hann i alla fall ta ett par bilder.

Som pälsdjursallergiker är detta ett alldeles utmärkt husdjur och hon verkar inte ens speciellt krävande, utan tvärtom väldigt självständigt och utåtriktad. Inte heller rädd för främmande människor eller fotoblixtar.

Perfekt!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Välmående exemplar måste jag säga...har aldrig sett en sån i svenska fauna förut eller är det en förvuxen skogs Salamander av nåt slag?

Personligen har jag ju hellre en ödla på besök än råttor eller andra skadedjur..


Vad gjorde ni av henne?

Marina sa...

Det var verkligen en liten sötnos...kanske kunde vara något att ha i badkaret?

Joanna Björkqvist sa...

bubbel: Jag vet faktiskt inte vad det är för en stort, men vi vågar aldrig flytta de små djuren som kommer till oss, så jag räknar med att hon klarar sig själv! Hon kilar nog iväg när hon tröttnat på vår trapp!

Vi brukar ha enorma grodor eller paddor och deras lite mindre barn där och första gången trodde vi inte att de kunde komma upp, men när vi mycket försiktigt flyttat dem första kvällen var de genast tillbaka den andra och då lät vi dem vara. Och sedan kom de och gick lite som de ville i säkert fem-sex år. De är första året vi inte sett dem komma än så länge, men vi ger inte upp än...

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Det kanske vore en idé! ;)

Anonym sa...

Det brukar ligga en sådan liten sötnos i vår brevlåda, jag lyfter ur men nästa dag är den tillbaka igen. Så jag hoppas bara inte den får märken på ryggen av posten som dimper ner :-)

Ha en bra dag!

Joanna Björkqvist sa...

Anonym: Vad lustigt att den kommer tillbaka hela tiden! Låter riktigt otäckt med posten - jag hade helt klart valt ett lugnare tillhåll om jag varit ödla!

Ha en bra dag du med!

ansepanse sa...

vilken skönhet :) den ska du verkligen vara rädd om
Sv: mm, det är mycket bättra att läsa än att städa :)
kramar

Åsa sa...

Oh va söööt!
Fint av er att låta dem vara :)

Kramar Åsa

Desirée sa...

Gulleplutt :) tror inte den äter så mycket heller!

Joanna Björkqvist sa...

ansepanse: VI känner oss alltid lite utvalda när de små djuren väljer att komma till oss! :) Kramar!

Åsa: Visst är den bedårande?! Kramar!

My Myself and I: Det har du nog rätt i! Ett perfekt husdjur, alltså! :)

Karin sa...

Lycliga du, en vattensalamander! Jag träffade en sån för några kvällar sedan och blev alldeles till mig, jag älskar groddjur :)

mvh
Karin

Joanna Björkqvist sa...

Karin: Jag kikade in hos dig och såg att du döpt din till Martin- det måste varit Martina som var hos mig! :) SÅÅÅÅ vackra djur!