Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 21 oktober 2011

Tredje läraren var trollkarl


Sedan sonen började i fjärde klass på sin nya skola i augusti har han och klasskompisarna hunnit avverkat hela tre klassföreståndare. Idag var det sista dagen för den tredje och på måndag börjar den fjärde. Det ska bli spännande att se hur länge den nye stannar. Planen är att han ska stanna forever eller i alla fall i drygt tre och halv termin tills barnen byter skola igen i årskurs 6, men vem vet?

Den tredje läraren som de just haft i två veckor (underbart är som bekant kort) är både clown och trollkarl och det är väl något som kan behövas i skolans värld. Är inte just en rolig clown och en påhittig trollkarl som kan trolla allt rätt exakt vad skolan behöver?

Trollkarlen har gjort ballongdjur som han har gett till eleverna och häromdagen kom sonen hem med en känguru. Idag kom han hem med en tax och det var inte vilken tax som helst, utan det var en tax med en köttbulle i magen.

Tänk vad de kan, lärarna nu för tiden.

Uppdatering någon timme senare: Jag kan förstå om många undrar varför ingen stannar i klassen så här kommer svaret på alla turerna.

Den som skulle haft klassen tidigare, innan sonen började där, flyttade till Thailand i somras och den som fick tjänsten hade tre månaders uppsägningstid. Han sa upp sig den 22 juli, men fick inte gå till terminsstarten som man brukar försöka fixa och kan därför inte börja förrän den 22 oktober, alltså imorgon. Så på måndag kommer han, superhjälten vi nu hoppas på.

En förskollärare som varit i klassen förut, men som sonen förstås inte haft tidigare eftersom han är ny på skolan, tog hand om klassen de första tio dagarna i augusti. Sedan återgick hon till sina egna studier, för hon vidareutbildar sig till lärare och terminen började 1 september igen.

Den som kom då skulle egentligen ha stannat tills nästa ordinarie kom, men han bestämde sig för att öppna ett café istället, så plötsligt slutade även han.

Då kom trollkarlen in i bilden och nu har han jobbat i två veckor.

Tre lärare avverkade på nästan lika många månader. Så kan det gå.4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Va? Skojar du?
Två veckor och ballongdjur?! I fjärde klass? Jag döööör. (Ursäkta, jag förstår frustrationen, men lite roligt ändå). :-O

Joanna Björkqvist sa...

Västgötskan: Jo, nog måste man le lite mitt i allt. Den tredje har i all fall varit både snäll och uppskattad av sonen och ibland är det allt en mamma kräver...
Jag hoppas verkligen att det blir ordning och reda med den nye på måndag... :)

Duktiga Tjejen sa...

Men...VARFÖR stannar ingen kvar?!

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Det är en lång historia och eftersom fler kanske undrar skriver jag den som en uppdatering! :)