Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 14 oktober 2011

Åh nej - en uppäten tand!


Jag slängde vant in en näve jordnötter och tuggade klart dem. Då kände jag hur en tredjedel av min tand längst bak i höger överkäke var spårlöst borta!

Panik!

Inte nog med att jag brutalt bitit av tanden - jag hade ätit upp den till lunch också!

Jag ringde genast min tandläkare, men hon var på kurs och var hittar man en ny en fredag vid lunch? Eftersom vi bor nära vårdcentralen där det även finns tandläkeri satte jag mig helt sonika i bilen och åkte dit. Så fort de kom tillbaka efter lunch slängde jag mig fram och berättade om mitt problem.

Eller berättade är nog för mycket sagt.

Det räckte att jag fick syn på receptionisten så började tårarna rinna och jag hulkade fram mitt elände. Hon förstod genast min förtvivlan och fantastiskt nog fick jag komma till en tandläkare direkt. Tandläkaren var så snäll och försiktig och pratade som en ängel med mig hela tiden, för att jag skulle känna mig trygg.

Hon behövde inte ens borra utan bara bygga på med några lager plast, som hon putsade sedan. Bedövning fick jag ändå. Just in case. Det är ju skönt om man är helt säker på att det inte kommer att göra det minsta ont.

Så nu sitter jag här hemma igen, en timme efter den fasansfulla lunchen.

Nylagad och lycklig.

3 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Oj vad du var glupsk! (skojar...)
Fantastiskt att du fick hjälp omgående. Vilken tur! Nu kanske du kan njuta i lugn och ro av helgen, men du, skippa nötterna va? ;)
Kram kram

mockapocka sa...

Det var snabbt jobbat! Det är otäckt att gå omkring med halva tänder. Halva tänder är fasligt vassa. Man kan bita sönder tungan då. Men det behöver ju inte du göra nu ;) Trevlig helg!

Joanna Björkqvist sa...

Carina: Så fantastiskt att de plockade in mig pronto!!! Dyrt var det men vart varenda krona! :)

Fest till helgen brukar betyda nötter, men inga för min del denna gång! ;)

mockapocka: Precis så kändes det! Sylvasst och otäckt! Hoppas nu på en harmonisk och lugn helg utan fler tandöden.. ;) Önskar dig detsamma! :)