Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 27 oktober 2011

Äppel päppel, sa fågeln


Vårt vackra äppelträd som vi planterade för nio år sedan bar i år betydligt fler frukter än förra året då det var bottenrekord sedan det över huvud taget började växa några äpplen på trädet.

Nu är det inte mycket kvar av de knallröda äpplena med det vita fruktköttet. Jättegott har det varit i alla fall.

De få som fortfarande sitter kvar i trädet har fåglarna börjat kalasa på och det ser riktigt festligt ut när de gröper ur hela det ljusa goda fruktköttet och lämnar kvar det mesta av skalet. Det här äpplet är så gott som ihåligt.

Själv känner jag viss panik för att mitt rackarns manus verkar överstiga 400 sidor i alla fall. Det får det ju inte. Jag trodde det var 370, men då behöver jag nog ett annat program, typ InDesign, för att få till det så och det har jag inte.

Saken är nämligen den att jag inte kan få raka högerkanter på min text, utan bara raka vänsterkanter. Jag kan i och för sig få raka högermarignaler också, men bara genom att sprida ut texten och det är ju inte så snyggt. Vad jag skulle vilja är förstås att programmet avstavar också, så att det blir tajtare.

Annars tycker jag att texten ser lättläst och fin ut.

Men 404 sidor? Nä, ju.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, måste man fixa sådant själv. Det trodde jag att förlaget gjorde...

Hanna Lans sa...

Jag undrar om inte Publit har den tjänsten relativt billigt, eller kommer jag ihåg fel? Annars har jag numret till en kille i Trollhättan som fixar i InDesign.

Joanna Björkqvist sa...

GlimraSkimra: Jo, om man har ett förlag som man samarbetar med så gör de säkert detta, men jag gör hela boken själv och ger ut den själv och då får jag göra allt jobb själv också. Tryckeriet som jag skickar in den färdiga produkten till trycker bara det de får in.

Hanna: Jag vet inte med Publit... Nu sitter jag med det själv i alla fall och det får bli så här. Jag börjar känna mig lätt desperat... Jag tycker att det funkar ändå... Hoppas jag...

Västgötskan sa...

Klart man ska äta det godaste. Det är ju som när man äter smulpaj. "Degen" är ju det absolut godaste, så lite frukt/bär i botten och dubbel sats deg! :-D

Desirée sa...

Men vad spännande det är att följa din bok mot hyllan - tack för du delar med dig :)

Camilla sa...

Typiskt att det ska toka till sig. Men,men...jag tror att du kommer att greja det där.
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Västgötskan: Bra poäng där! Fåglarna är inte dumma! ;)

My myself and I: Jo, men pust vad slitigt det är! Tack för att du ändå är intresserad - så många turer nu...

Camilla: Ibland blir man ju lite trött... Men ajg kämpar på! :) Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Varför får den inte bli 404 sidor? Har det med vikt och pris att göra?

Äpplen... Mums!

Marina sa...

Härligt foto!
Jag funderar också på varför de där sista fyra sidorna har så stor betydelse!?

Anna sa...

Spännande med din bok, måste jag kika in.
Ha en bra kväll! kram

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Närå, det har bara med innehållet i boken att göra. jag tycker faktiskt inte att den håller för över 400 sidor som koncept. Det är liksom inte den typen av bok, helt enkelt.

Marina: Jag tycker att den här typen av bok håller för sådär 370 sidor. Det känns liksom lagom. Blonde av Oates håller för sina nästan 900, men min är inte så avancerad och omfattande. Blir den längre blir det nog för tuggigt.

Anna: Jo, nog är det spännande alltid. Nästan lite för spännande för mig... ;) Kram!