Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 25 oktober 2011

Varför alla dessa egobilder?


Jag kan förstå om någon vän av ordning (för det finns väl ännu sådana?) undrar varför de senaste inläggen varit så nedlusade av bilder på den där tjatiga människan som står bakom denna ändå rätt trevliga blogg.

Jomensåatt, som man brukar säga nu för tiden. Jag behöver en författarbild som jag kan ha på insidan av mitt omslag till romanen. Det är ju ingen jättekul grej. Skriva en roman - fine, I fix. Men ta en bild? Nja, mer tveksamt.

De två bilderna ni såg igår var tappra försök gjorda av petite moi och det är ju inte alldeles enkelt. Jag tar gärna bilderna själv, men då blir det ofta mer bilder än foton. Då skapar jag en känsla och drar lite i färgerna och sånt där konstnärligt trams. Dessutom sträcker jag ut högerarmen, så det ser ut som om jag saknar en betydande del av halsen på bilderna.

Om jag ska ha en författarbild i boken så känns det som om det är viktigt att den är lik mig och inte bara snygg, cool eller halslös.

Så jag vet inte vad jag ska säga om det hela egentligen. Funkar den ovan eller den här? Eller kanske den här? Eller måste det vara i rätt färger som den nedan? Och jag kanske måste be någon annan ta bilden i alla fall, så jag inte ser så ihopsjunken ut?

Alla dessa beslut som måste fattas hela tiden...


15 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Egoboost, egobilder - det är bra. Jag gillar inte heller att stå framför kameran, står hellre bakom ;) Men övning ger färdighet antar jag och jag tycker att du ser alldeles strålande ut.

Anonym sa...

Jag tycker att båda bilderna är bra. Fast på den översta ser du lite mer full i sjutton ut, lite lurig... :)

Anonym sa...

Jag gillar bilden vid vattnet och din bloggbild bäst!:)

Hanna Lans sa...

Alla bilder på dig blir bra! Men en sak jag har lagt märke till vad gäller alla porträtt på kvinnor och män, är att kvinnor alltid står lite snett mot kameran, medan män står rakt framifrån. Därför var jag tvungen att välja ett kort på mig där jag står rakt fram och konfronterar den som tittar. Läskigt! Jo, det kändes faktiskt lite läskigt att ta ett sådant kort. Det är inte förrän en kvinna har makt som korten börjar tas framifrån. Typ Läckberg.

Marina sa...

Alla bilder är bra tycker jag, men skulle jag välja en så skulle jag ta den vid vattnet!

Joanna Björkqvist sa...

Husfrun: Jag är ju mycket hellre bakom kameran - håller med! Tusen tack för snälla ord!

GlimraSkimra: Jag tackar mjukast och när du säger det kan jag hålla med - jag ser lite lurig ut på den översta! ;)

bubbel: Jag håller faktiskt helt med dig, men den vid vattnet är på för långt håll och bloggbilden kan jag inte ha för där ligger jag faktiskt på golvet - hehe... Sånt kan man bara göra på skoj och inte i en seriös bok! ;)

Hanna: Är det så? Vad intressant!!!! Jag vill ha det lite från sidan för att det inte ska bli så platt. Rakt framifrån blir ansiktet plattare och påminner mer om en passbild.

Marina: Jag gillar också de vid vattnet och de är på behagligt avstånd, men jag tycker ändå att de är tagna på för långt håll för just detta delikata ändamål... :)

Anonym sa...

Be någon annan att fota så att du helt och fullt kan koncentrera dig på KÄNSLAN, då blir det bäst tror jag.

Unknown sa...

Jag tycker den bilden du har i inlägget Måndagslistan är helt fantastisk. Men även den översta i detta inlägg.

Andra intryck sa...

Jag gillar den översta bilden. Läste baksidestexten nu och blev väldigt nyfiken på boken!

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Tioårige sonen tog bilderna vid havet. Maken har inte varit hemma på två veckor, så jag har inte kunnat be honom... Men visst har du en poäng... Nu kom maken igår, men det lär vara kolsvart varje gång vi ses innan helgen och då är det för sent...

Cissa: Tack så mycket! Den vid havet känns ju lite distanserad... Helst skulle jag nog slippa ha en bild på mig, jag jag gillar själv att se hur författare ser ut, så det är bara att bita ihop... :)

Andra intryck: Tusen tack - vad kul att du blir nyfiken! :)

Västgötskan sa...

Den översta i detta inlägget är fin! :-)

Joanna Björkqvist sa...

Västgötskan: Jag tackar så mycket! :)

Suzan sa...

Så fina, allihopa! =)

Duktiga Tjejen sa...

Jag ser framför mig en bild på dig i typ halvkroppsformat med ytterkläder (någon kofta?), håret härligt ruffsigt och kanske vid vattnet vid höstlöv... Alla bilder på dig blir dock bra. Den du har här tycker jag har lite för mkt skuggor i ansiktet dock.

Joanna Björkqvist sa...

Suzan: Tusen tack - vad snäll du är! :)

Duktiga Tjejen: Jag är egentligen en riktig kofttjej, men tröttnade plötsligt på koftor i vintras - vet inte varför, så nu skulle det inte kännas rätt. Jag var ju också inne på havet och tog med mig kameran i söndags, fast då blåste det alldeles för mycket...

Håller med om att denna är i skuggigaste laget... Suck, alla dessa detaljer med bokproduktion! ;)