Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 25 oktober 2011

Alltså, min man ba ...


Alltså, min man ba, han jobbar me reklam, va. Han tycker att det ska va snyggt, liksom. Utsidan är ju det man först ser ba.

Typ så. Fast han är förstås grym på det han gör och ingen fjortis som det låter som.

Jag som däremot är journalist och tycker att allt måste vara sant och riktigt in i minsta detalj ser lite annorlunda på saken. För mig är det sanna det viktigaste. Snyggt? Jorå, men bara om det går att kombinera med det sanna.

Därför har jag haft väldiga bryderier med bilden till mitt författarporträtt. Jag har velat stå lite så där som man tänker sig att en seriös författare ska stå. Titta in lite i kameran och ändå vara rätt cool. Saken är den att jag är extremt ocool. 

Dessutom är jag inte tjugo år rent fysiskt längre (annat är det såklart mentalt...) och då vill jag gärna ha ett litet fejslift på min bild. Dessvärre går det inte alls ihop med det sanna och det äkta och då måste jag hitta på något som får naturlagarna att upphävas en smula.

Jag har kommit på bästa knepet. Redan för ett par år sedan kom jag på det grymmaste knepet. Jag lägger mig helt enkelt ner. På golvet. Då slätas ju rynkor ut och då får man det där naturliga fejsliftet, tack vare Newtons lag.

Så efter mycket funderande blir det nog den här bilden som får bli mitt författarporträtt i alla fall. Samma som jag har på bloggen, btw. Den är tagen i september, så den är ny och inte heller har jag dragit i färgerna och gjort den antik eller så.

This is me. Så ser jag ut. Detta är originalet.

Man brukar fråga om du skulle köpa en begagnad bil av denne person, men jag undrar om du skulle köpa en bok som denna person har skrivit?

11 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Det är ett mycket bra val. Jag tycker att det är en helt fantastisk bild :) Sanningen är den att du finns i en mängd olika varianter. En för varje dag och en för varje sinnesstämning :) Välj den som du tycker representerar dig, som du själv tycker att du ser ut.

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Det är ju så sant som du säger... Jag tror att vi alla är ganska olika hela tiden. Jag gillar den här bilden för att jag ser mig själv lite så och tanken är ju inte att det ska vara ett passfoto, vilket vi alla ska vara glada för, för där ser jag helt kriminell ut... ;)

Anonym sa...

Du är strålande vacker ´på denna bild! Man ser dina ögon, och det är ju faktiskt själens spegel!!

kraam

Joanna Björkqvist sa...

Stoffeisen: Åh, så fint sagt tack så jättemycket! Både klokt och sant! Om det stämmer! ;) Kram!

Marina sa...

Bra val - den bilden är jättebra! Det där med att ligga på golvet var nog ingen dum idé...

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Tack så mycket! Och det är faktiskt ett finurligt knep, efter "it's all heading south" nu för tiden som Oprah brukar uttrycka saken... ;)

Duktiga Tjejen sa...

Den bilden är underbar på dig, helt rätt!!

Anonym sa...

Gå på din magkänsla och välj den bild som du tycker känns bäst för dig. Vilket du verkar ha gjort nu... :)

nillas liv på pinnen sa...

Men tack så mycket för tipset, haha. Mitt författarporträtt kommer också bli liggande dårå. Kanske direkt på morgonen då man dessutom är lite svullen i ansiktet, det slätar ju ut rynkorna ytterligare något. Gäller bara att komma ihåg att ta ut bettskenan innan fotografen går till verket. =D

Åsa Hellberg sa...

Bilden är otroligt bra!

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Tack så jättemycket!

GlimraSkimra: Ja, till slut bestämde jag mig, men det satt långt inne! Så jobbiga beslut!

Nilla: Det är faktiskt ett grymt tips, särskilt för kinderna, som andras börjar hänga lite väl mycket. Mycket bättre att låta dem vila vid öronen!

Jag ser fram emot din bild! :)

Åsa: Tusen tack! Lite glad och lite party - det kan väl inte vara fel? :)