Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 21 september 2011

Underbart roliga anagram


När man kikar runt i bloggosfären dyker det då och då upp riktigt roliga saker. Idag hittade jag ett inlägg hos Fru Gårman och det väckte genast mitt intresse.

Hon tipsade nämligen om en grym länk som trollar fram anagram. Jag började med mitt bloggnamn, Joannas universum, men det gick inte alls och inte ett enda anagram dök upp.

Då testade jag mitt nuvarande för- och efternamn, men det där q:et krånglade nog till livet för de små arbetarna på anagramfabriken och de kom inte på ett enda denna gången heller.

Tredje gången gillt bytte jag istället till mitt flicknamn, Joanna Bergström, och fick otroligt roliga anagram. Min favorit blev utan tvekan:

Smörj batongerna!

Mognaste björnar var inte heller dumt, tyckte jag. 

Vill ni ha er ett gott skratt innan ni går och lägger er tycker jag att ni ska göra anagram av både det ena och det andra!

Som vi säger i anagramvärlden:

Gröt Ada fick!

(Tack för idag!)


7 kommentarer:

Hanna Lans sa...

HAhaha, "smörj batongerna" ! Den där funktionen går bet på mitt namn varenda gång. Inte ett enda skoj blir det. Det blir faktiskt inte ett enda ens. En massa a:n och n:n liksom, hur många ord kan det bli av det?

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Jag förstår att det inte går med ditt namn och mitt nuvarande namn gick ju inte heller... Men Smörj batongerna var rätt grymt! :)

Fru Gårman sa...

Ja visst var det kul! :D

Joanna Björkqvist sa...

Fru Gårman: Superkul! Ännu roligare var det med barnen, men eftersom de ska få vara lite anonyma med sina namn, så kunde jag inte med det... :)

Stoffe sa...

Hahaha vad roligt.
Tack för första skrattet på morgonen :D

Joanna Björkqvist sa...

Stoffe: Ett skratt på morgonkvisten är aldrig fel! :)

dellan63@gmail.com sa...

Anagram är ju hur kul som helst, sug på dessa,av Povel Ramel, från 50/60 talen.
Nykräkta koftor med dicke myll.
Eller patronklimmon.
Tokladskjorta med gräspad vidde.