Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 13 september 2011

Tjohooo - jag fick en award!!!!

Denna eländigt blåsiga dag blåste något riktigt trevligt in på min blogg, minsann. Jag har fått en Award!  Det är härliga, roliga och underfundiga Fru Gårman som gett mig denna vackra utmärkelse.


Nu ska jag svara på fem frågor, länka till den bloggare som gav mig awarden och ge den vidare till fem bloggare som har mindre än 100 följare och som borde upptäckas av fler.

Här kommer då frågorna:

1. Varför började du att blogga?

Jag älskar att skriva och fotografera och tycker om att dela med mig av stort och smått och också att ta del av andras tankar och funderingar. Bloggandet är ett trevligt sätt att sätta ord på tankar man har och fungerar också lite som en dagbok för mig. Jag började någon månad innan vi reste till Australien över jul och nyår förra året, för då tänkte jag att jag kunde locka sol- och resesugna till min blogg!

2. Vilka bloggar följer du?

Massor! Ju längre jag håller på själv desto fler hittar jag att kika in på och det är jättekul. Några fastnar jag för direkt och kollar dagligen medan andra dansar jag förbi då och då. Jag kommenterar ibland och tjuvkikar ibland och uppskattar att man kan göra just så. En del kommenterar jag ofta för att det plötsligt känns som nära vänner, trots att vi aldrig träffats och då blir kommentaren ungefär som ett "Hej, där är du ju igen" - fast med mer djup.

3. Vilka favoritfärger har du?

Jag gillar de allra flesta färgerna och spontant är himmelsblå det vackraste jag vet. Däremot skulle jag inte klä mig i det. Basen är nästan alltid svart i min klädstil och så toppar jag med färgade tights eller en sjal. På sommaren gillar jag att klä mig i vitt, rosa och turkos också.

4. Vilka favoritfilmer har du?

Den film som berört mig mest genom åren är Betty Blue. Jag var ung när jag såg den och sprang genast och köpte LP:n med den underbara musiken. Grease, Terminator 2, Avatar och Pulp Fiction har också gjort stora avtryck - grym blandning, va?

5. Vilket land drömmer du om att få besöka?

Vi reser mycket i vår familj och lägger hellre pengarna på det än på att t ex renovera vårt pinsamt fula badrum på andra våningen, där allt är från 1973 och snart kan bli museum. 
Vi har varit i en massa härliga länder från t ex Australien, Indonesien och USA till bl a Grekland, Koratien och Egypten, men just nu skulle jag nog allra helst ta med barnen på en genomresa till USA. Min käre make och jag hyrde bil och for på sex veckor genom 19 olika delstater innan barnen föddes och det var så otroligt vackert, sevärt och fantastiskt. Jag hade aldrig trott att det skulle vara så vackert och älskade växlingarna mellan att bo i tält i nationalparkerna och sova i jättesängar på lyxhotell i Las Vegas.
Jag har aldrig varit i Sydamerika, förresten och där finns det flera länder som lockar, men just nu skulle jag nog ändå välja USA... 

Nu är det min tur att ge denna award till 5 bloggar. Fem bloggar som jag tycker borde upptäckas av fler. Jag upptäcker till min fasa att flera av mina favoriter inte har antalet följare på sin blogg och därför har jag ingen aning om hur många följare de har, så jag får kika runt och kolla vilka som har färre än 100. Här kommer några guldkorn utan inbördes rangordning!

1. Duktiga tjejen En klok tjej som skriver varmt och fint om det som berör henne och hennes liv. Hon jobbar på att bli mindre duktig och har bebislängt. Dessutom har hon galet lågt d-vitaminvärde och har precis som jag skrivit en bok och väntar på besked från förlagen. Läs och bli berörd!

2. Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya Camilla. Jag hittade tack vare hennes roliga bloggnamn och hon är både kul och tänkvärd. Roliga gamla bilder bjuder hon också på! Dessutom var det hon som avgjorde att jag lade upp min första tävling här på bloggen i måndags, för hennes lottdragning var så skojig!

3. Born under Saturn  Mallan. Mallan är något så spännande som certifierad tarotmästare och bloggar om sin vardag med småbarn och nyss är hon tillbaka på jobbet efter mammaledigheten. Hon fyllde år igår (Grattis igen!) och skriver väldigt vardagsmysiga och ibland småläbbiga inlägg - ofta med kul bilder.

4. Marinasbay Marina. Marina beskriver sig själv som hyfsat normal (wow, dit har jag inte kommit ännu!) medelålders (dit kommer jag väl aldrig...?) morsa (det är jag i alla fall!) och hon skriver om hennes liv i Singapore. Hon kommer från Karlstad och jobbar som lärare, men är tjänstledig och bosatt i Singapore. På hennes blogg finns en massa fina bilder och jag lär mig också nya spännande saker där - I like!

5. @nettes lilla blå Anette. Sist, men verkligen inte minst, går awarden till härliga Anette har alltid något postivit att säga, både i sin blogg och som kommentarer här och var och det är alltid mysigt att titta in till henne. Hon har dessutom alltid en massa på gång och en skönt rosa blogg. Hos Anette är det lätt att trivas och genast känna sig välkommen!

In och kika med er, hos dem alla!

8 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Åh, tack! Och så fint skrivet om mig, jag blir alldeles rörd à din sista mening. Stor kram!

Ps. 19 delstater på 6 veckor var inte illa pinkat!

Camilla sa...

Å,så gullig du är. Tusen tack.
Jag ska ta mig an awarden i morgon.
Kram,fina du!

Anette sa...

Tack kära du ♥ Vad glad jag blev när jag läste vad du skriver om mig och min blogg. Åh så söt du är =)

Tackar ännu en gång

Kramar @nette

ps tar till mig awarden i kväll

Mallan sa...

Hahaha "småläbbiga" inlägg?! Ja man ska inte läsa min blogg och äta lunch samtidigt för man vet aldrig vad som dyker upp ;-) Tack så mycket vännen! Kramar

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Vi jobbade på bra och prickade av en massssssa sevärdheter längs vägen på resan! Och du är värd vartenda positivt ord! :) Stor kram tebax!

Camilla: Ser fram emot att se vilka bloggare du kan locka in mig på! Så kul att få nya tips! Kram tebax!

Joanna Björkqvist sa...

@nette: Det är faktiskt väldigt trevligt att ha fått kontakt med dig, för du sprider mycket solsken och glädje och det gillar jag! Kramar!

Mallan: Haha, du förstår säkert att jag tänker på toalettstolen och lössen! Det var ju rätt rysligt, men samtidigt lite charmigt, för precis så där galen är världen! Kramar!

Marina sa...

Tack så jättemycket - alltid kul när någon gillar det man gör! på något sätt så blir man lite större då och i mitt fall gör det väl kanske inte så mycket med något cm till! Jag ska försöka vidarebefodra den till fler i bloggsfären...

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Det är ju kul att få en inblick i en annan värld och det får jag alltid hos dig! :)