Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 18 september 2011

Lyckat och svettigt kalas


Vilken härlig eftermiddag de sju kalaspojkarna fick tillsammans medan regnet vräkte ner utanför lokalen. Det var ett rasande tempo hela tiden och inte en enda död minut.

Först ut på listan över galna och roliga aktiviteter var laserdome och det var hela 40 personer som sprang runt på banan och sköt samtidigt. De har alltid flera kalas som går av stapeln samma tid, så de inte ska behöva leta alltför länge för att hitta någon att skjuta.

Att fånga kvicke sonen på bild var dessvärre betydligt lättare sagt än gjort.

Den översta bilden tycker jag ändå är rätt rolig för där är det hans röda lampor på västen som hinner röra sig längs hela uppgången innan slutaren på kameran sluts. Att ta med blixt, som jag gjorde på nästa bild när själva tävlingen var över, ger inte samma känsla och färger, så därför körde jag lite utan blixt också.

Alla var totalt genomsvettiga efter fyrtio minuters intensivt löpande och klurigt spaningsarbete efter fiender. Ansiktena var högröda, håret blött och det ångade genom kläderna när det var dags för korvåbröd och massor, massor av läsk. De var lika törstiga som om de vandrat en månad i öknen.

En liten godispåse hann de också få innan det var dags för nästa äventyr. Då blev det ridning på en mekanisk tjur och den var betydligt lugnare än den som tappra dottern satte sig på under skolresan i våras. Den här rörde sig hyggligt sakta och ändå flög stackars sonen av efter endast tre sekunder.

Som tur var fick han testa en gång till och då lyckades han hålla sig kvar i hela tolv sekunder. Det var i alla fall en ökning med hundratals procent och han var nöjd och glad.

Flest gapskratt rev sumobrottningen ner, för alla såg förfärligt festliga ut i den klumpiga dräkten och det var inte alls lätt att få ner motståndaren på mattan eller knuffa ut honom. De kämpade lika mycket som de skrattade och det var riktigt roligt att både se och höra dem.

Nu pustar nog alla ut  i hemmet lugna vrå och pysslige sonen har redan gett sig i kast med en av alla sina fantastiska och uppskattade presenter, en sprillans ny legosats.








4 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vilket festligt kalas!! Kan tänka mig att dom hade trevligt!
Jag har spelat laserdome en gång och det var svettigt och man känner verkligen hur adrenalinet stiger. Hur kul som helst!
Jag är imponerad att du lyckades fånga sonen på bild :)
Kram

Joanna Björkqvist sa...

Carina: Jag spelade faktiskt laserdome på min möhippa för 14 år sen och det var både första och enda gången hittills! Kul var det, men svettigt!

Ja, han var ruggigt svårfångad! ;)

Kram!

Åsa sa...

Hahha va söt!

Joanna Björkqvist sa...

Åsa: Haha, visst var han??? Och sååå glad och nöjd! :)