Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 13 september 2011

Firar med våfflor och chips


Jag är fortfarande glad över den fina awarden som jag fick tidigare idag och nu firar barnen och jag stort. Till middag blev det våfflor, för det ville söta dottern så gärna ha. Eftersom allt mormor gör är så mycket godare än det jag gör ringde hon själv upp mormor och bad om receptet.

Sedan gjorde hon massor av våfflor till oss och de var riktigt goda, förstås. Mina favoriter är med vaniljglass, salta jordnötter och skivade bananer - en oslagbar kombo. När jag var 20-22 år gjorde jag då och då våfflor på våra efterfester och många nyvunna kompisar blev glatt förvånade både över att de fick våfflor tre på natten och hur gott det var när de salta nötterna blandades med den söta bananen.

För några månader sedan roade vi oss med att hitta på nya chipssmaker i den årliga mysmatchen på OLW:s hemsida, men vi lyckades inte komma till final med någon av våra smaker. Inte ens med den lockande Taco Sensation, som ska uttalas på engelskt vis, kom till final.

Idag upptäckte vi de tre som lyckats bättre än vi i vår matbutik. Idag testar vi Sourcream & Italian cheese, men till helgen kommer även Kebabdrömmen och Salt & Vinegar slinka ner. Lite trist måste jag ändå säga att det är att den sistnämnda kom till final, för det är en smak som funnits utomlands länge och konkurrenten Estrella har den redan i sitt ordinarie sortiment. Lite högre idéhöjd hade jag nog hoppats på.

Nu blir det nya chips och ännu ett rafflande avsnitt av Idol.
9 kommentarer:

Jenny sa...

Chipsen får du behåll själv. Men våfflan och den där pralinasken... Mm mm.

Joanna Björkqvist sa...

Krakelspektakel: Ärligt talat är jag inte superförtjust i chips, men jag är alltid nyfiken på nyheter och de vi åt idag var inte alls dumma! Dock slår de inte varken våfflan eller pralinasken, förstås! ;)

Hanna Lans sa...

Jag ä-l-s-k-a-r chips! Men vadå Italian cheese? Ricotta? Parmesan? Och jag håller med, vadå salt and vinegar, har ju funnits hur länge som helst i utlandet. Men inte särskilt goda för det. (Äckligaste chipsen if you ask me.) Kebab? HUR smakar den??

Joanna Björkqvist sa...

Hahha: Vad kul att du gillar chips!!!! I detta sammanhang är det en fördel! ;)

De vi provade idag hade smak av sourcream, fyllig parmesan och en aning svartpeppar och alla tre sakerna kändes lagom. De var faktiskt goda.

För mig som inte äter kött är Kebabdrömmen inte så intressant, men jag här läst på innehållsförteckningen (buäääk egntligen) och de innehåller inte kött eller köttprodukter, så jag ska smaka. Beskrivs som Räfflade chips med kebabkrydda, lök och paprika. Återkommer med smakbesked - påsen är ännu oöppnad! ;)

Vinägervarianten lär få vänta... ;)

Anonym sa...

Klart ni ska fira... det är viktigt att fira.
Vad tyckte ni om chipsen med surkräm och ost? Det är min dotters kompis som tävlar med den smaken och spänningen är hög. Vi håller naturligtvis på den smaken oavsett! :)

Joanna Björkqvist sa...

Mie: Men vad kul att ni känner upphovsmakerskan! Vi gillar dem absolut! Riktigt goda, tyckte vi allihop och spontant känns ju den överlägsen de andra! Hoppas den vinner!

Anonym sa...

Jag håller med dig, jag hoppas han vinner. För jo, det är en han och receptet på chipsen bygger på hans mammas goda parmesanröra. Hans lilla hyllning till mamma fick mig att göra reklam för honom i min blogg... Sånt måste ju uppmuntras, eller hur! :)

Anonym sa...

Jag håller med dig, jag hoppas han vinner. För jo, det är en han och receptet på chipsen bygger på hans mammas goda parmesanröra. Hans lilla hyllning till mamma fick mig att göra reklam för honom i min blogg... Sånt måste ju uppmuntras, eller hur! :)

Joanna Björkqvist sa...

Mie: Hihi, en Han kan så klart också vara kompis med din dotter - ett tag i alla fall (tänker på När Harry mötte Sally och hans åsikter där...;)) Vad gulligt att han tänkte på sin mamma - ännu större anledning att rösta på honom! :)