Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 23 september 2011

Avstämning i rättan tid


Plötsligt händer det! Jag fick avstämning vid rätt tillfälle!

Så fort man fick möjlighet att använda självscanning i vår matbutik hängde jag på. Så otroligt skönt att slippa köerna och framför allt att slippa plocka upp och plocka ner alla varorna en gång till.

Eftersom jag gillar all choklad slinker nog även
denna ner utan större bekymmer.
I början fick jag avstämning då och då, eftersom systemet var nytt, men nu blir det allt mer sällan och det är härligt och uppskattat av mig, som gillar smidighet i tillvaron. Det kan säkert gå ett par månader mellan avstämningarna och eftersom jag veckohandlar rör det sig alltid om fyra eller fem överfulla matkassar, där en hel del är kyl- och frysvaror.

Det stressar mig alltid. Fort upp på bandet, rassla förbi kassörskan och ännu snabbare ner i kassarna igen. Allt för att maten inte ska tina och bli förstörd.

När jag fick avstämning för något år sedan fick jag hjälp med att packa upp varorna och det var väldigt praktiskt, för då kunde jag stå i bortre änden och lasta ner allt igen. I botten av en av kassarna låg fem literförpackningar med jordgubbsfil och ovanpå dem en ost köpt över disk för sådär 147,82 kronor.

Tjejen som hjälpte till lade upp osten på bandet och när hon såg alla liggande filpaket frågade hon om de var likadana allihop och när jag sa ja, nöjde hon sig med att ställa en på bandet och sa till sin kollega vid kassaapparaten att det var fem stycken likadana.

Det blir spännande att prova Dregens Polly!
När allt var klart och jag skulle tycka på godkänn-knappen tyckte jag att summan var oroväckande hög, men jag tänkte att det säkert stämde för mat är dyrt och vi gillar att äta gott.

När det långa kvittot printades ut visade det sig att avstämningen inte alls var korrekt. Jag blev genast nervös och undrade vari felet bestod, för jag vill alltid göra rätt för mig. Det visade sig intressant nog att det inte alls var jag som hade gjort fel, utan kassörskan.

Hon hade stämplat in fem ostar à 147,82 kronor istället för fem filpaket! Inte undra på att jag tyckte att det var dyrt att handla! En enda liten fil hade gått in och istället fem ostar på samma udda pris!

Självklart fick de åtgärda detta, för jag hade ju redan godkänt att massor av pengar skulle dras från mitt konto, men jag kan inte låta bli att le åt historien för det är något roligt över den fortfarande.

Nu fick jag i alla fall avstämning vid helt rätt tillfälle. Inte en enda kylvara hade jag köpt. Inte heller en endaste lite frysvara.

Bara lite nytt godis och batterier så jag kunde fotografera det.

Inte undra på att avstämningen blev korrekt. Det måste vara svårt att göra fel på tre ynka varor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Då är du skötsam och duktig... Det funkar nämligen så att om man ofta har fel vid avstämning så kommer en sådan mycket mer frekvent. När du nu inte handlade så mycket denna gång var det ju skönt att se att du tog det viktigaste... :-) Gosdisråtta som jag, I guess.

Joanna Björkqvist sa...

Helena: Visst är det så det funkar och det är ytterligare en anledning att sköta sig, för jag vill ju slippa det där med lastning!

Haha, visst tog jag det viktigaste - hopplös godisråtta och måste alltid prova alla nyheter!