Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 9 september 2011

Karatekalas för dottern


Nu har vi fixat och förberett inför söta dotterns tolvårsfest som går av stapeln ikväll. Hon har bjudit åtta av sina närmaste väninnor på filmkväll med karatetema. Ni minns väl den fina kalasinbjudan?

Dottern poserar som Jadens syster Willow.
Till fördrinken blir det tre olika sorters tunnbrödrullar och till middag kycklingspett, potatis i ugn, pastasallad och röror. Efterrätten blir förstås tårta och idag har hon valt marängtårta.

Resten av kvällen kommer de att äta snacks och godis och se den nya varianten med Karate Kid, där dotterns stora favorit Jaden Smith spelar huvudrollen. Hon kan redan hela filmen utantill, för hon har sett den massor av gånger, men självklart är det lite speciellt att se den ihop med kompisarna.

Flätorna i håret har jag gjort under eftermiddagen för det är precis sådana som Jaden har när han spelar Dre i filmen.

Särskilt bra passar temat idag, eftersom dottern började på karate igår och tyckte att det var jättekul. Svårt förstås med allt nytt, men vig är hon så det kommer nog att gå bra till slut. Dessutom har hon dansat i många år och har vana av att ta koreografi och så är det ju lite även i karate, tycker jag.

Sent ikväll kommer de flesta att gå hem, men hennes närmaste vän, som redan är här och har hjälpt till med föreberedelserna, kommer att sova över. Hon har redan avslöjat för mig vad hon ska ge min dotter i present och jag kan utan överdrift säga att jag fick gå ut i köket och dra lite i hushållsrullen, för det blev genast översvämning i ögonvrårna.

Det är en så fin present att jag blev alldeles rörd. Och jag funderar redan på hur det nu är man gör hjärt-lungräddning, för arma dottern kommer att få hjärtslag av lycka.

Senare ikväll lägger jag ut en bild på vad hon fick så kommer ni att förstå euforin.


8 kommentarer:

Maria Engelwinge sa...

Å så söt och tuff! Hälsa massor med grattis från mig och hoppas att kvällen blir magisk:).
Kramar

Mallan sa...

Så nyfiken jag blir :-) Så vig hon är tösabiten!

Fru Venus sa...

Åh...jag minns dessa kalas :-) Hon är lika vig som min judotjej, hoppas de får roligt!

Joanna Björkqvist sa...

Maria: Hon är verkligen söt och tuff på samma gång - jag kunde inte sagt det bättre själv! Hon har naglar som klasskompisarna tror är lösnaglar och ändå hon så tuff. Dock klättrar hon inte längre i träd som hon alltid gjorde förr... ;)

Kvällar med döttrar är ju magiska, eller hur....? har tänkt så på dig idag... Och igår...

Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Mallan: Ja, hon brås inte alls på sin ovige far! Vi brukar skoja om det i familjen, för han är grymt vältränad men fascinerande ovig....

Joanna Björkqvist sa...

Fru Venus: Vad kul att du har en judotjej! Min dotter har länge velat hålla med karate, men jag tycker att fler än tre aktiviteter i veckan hinner man inte, så hon har fått välja. Nu har hon sanerat och då blev det karate. Känns (tyvärr) som en bra grej...

ansepanse sa...

GRATTIS till dottern :) vad fin hon är i alla de där flätorna och jag älskar den lila färgen i hennes klänning
kramar

Joanna Björkqvist sa...

ansepanse: Tusen tack! Det är faktiskt lite kul med alla flätorna, så tack! Jag har faktiskt kikat lite efter något lila till mig med, för jag gillar också den nyansen! :) Dessvärre har jag inte hittat något...
Kramar!