Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 20 september 2011

Studiedag på Ullared


När barnen var små och hade studiedag ville de alltid åka till Universeum, så det brukade vi göra. En vacker och obetänksam dag introducerade jag alternativet Ullared för dem och sedan dess är det fullständigt kört.

För Universeum, alltså. Gekås i Ullared skåpar å sin sida in några runda tusenlappar extra, för barnen väljer alltid shopping framför naturvetenskap.

Idag är det dags för läsårets första studiedag och därmed för höstens tripp till Ullared. I år tar vi dessutom med oss min lilla mamma som framför allt hoppas på att hitta en vinterjacka. Vi bor exakt en timmes bilresa från varuhuset och detta kommer med största sannolikhet att bli sista gången för året som vi åker dit, så antagligen kommer det att inhandlas en och annan julklapp.

Jag brukar vara tidig med julklappar och de första är faktiskt redan gömda i garderoben, så jag räknar med att fylla på med ännu fler imorgon.

Det finns dock en nackdel med att handla så här tidigt på året och den går inte helt att bortse ifrån, även om det verkar sjukt smart. Förra hösten köpte jag nämligen en jättebra julklapp till mina svärföräldrar ungefär så här tidigt. När det väl närmade sig jul och vi skulle ses för att byta julklappar innan vi for till Australien över ledigheten var presenten spårlöst borta.

Jag letade som en iller, men fann den inte trots att den inte är speciellt liten. När de båda fyllde i år somras letade jag igen, men utan resultat, så jag fick köpa nya grejer.

För ett par veckor sedan hittade käre maken oväntat en påse från det stora varuhuset på den lilla orten och minsann, där låg mina svärföräldrars julklapp tillsammans med några julgranskulor. I år ska de minsann få den! Om jag inte hinner slarva bort den igen, förstås.

Någon gång vid niotiden eller strax före kommer vi att synas i den roliga vinkrutan, så kika in och vinka till oss, vetja!

6 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Haha, jag har helt missat att de har en vinkruta! Jag ska dit inom en snar framtid. Måste köpa julklapps-Legot. :)

Maria Engelwinge sa...

Jag har helt missat grejen med Ullared. När man bor på Gotland planerar man alla besök till fastlandet noga och oftast blir det Stockholm och ännu mera Stockholm. Men nu borde jag väl inte bo så långt ifrån? Får kolla upp det på nätet!
Kramar!

Duktiga Tjejen sa...

Jag antar att jag är en av de få som aldrig varit på Ullared. Jag blev extremt avskräckt när jag såg tv-programmet oxå... ;) Enjoy!

Åsa sa...

Som en iller hahha :D rolig du är. Mamma o pappa e likadana ;-)

Kram på dig å kul at du hittade den :)

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Om man ändå behöver en massa grejer är det ju tveklöst billigare att köpa det på Gekås! Nackdelen kan vara att visst t ex Lego man har tänkt sig inte finns, men de blir allt bättre på att bredda och har nu det mesta! Lycka till när du väl åker! :)

Maria: Nu borde du kunna åka dit rätt lätt och det är faktiskt kul, så gör det! :) Kramar!

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: De praktexemplaren de hittade till tv-serien ser vi aldrig där, tyvärr... Det är mest alldeles vanliga människor som smyger omkring med fulla kundvagnar.... ;)

Åsa: Skönt att det finns fler som jag - känns ju allti lite lättare då! ;) Kram!