Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 8 september 2011

Faktiskt imponerad av maken


Eftersom jag inte har några nya bilder
tar jag en från Karpathos i somras.
Min käre make är en mycket hängiven och entusiastisk vindsurfare och detta är jag full medveten om, för han har trots allt hållit på med denna fartfyllda sport i tre decennier och det skulle han inte göra om han inte verkligen brann för sporten.

Sedan ett par år tillbaka är han uppe i världstoppen och fajtas med andra likasinnande snabbåkare och just nu befinner han sig sedan en vecka i Tyskland, där han tävlar i speed.

Dessvärre gick en sena i vänster ringfinger av i tisdags och mer om det kan ni läsa här.

Det betyder dock inte alls att han packar ihop och åker hem. Nej då!

Det betyder något helt annat, nämligen att han köper upp varenda diskhandske som finns att tillgå i staden där de tävlar och att han dessutom inhandlar en hårtork.

Diskhandskarna ska skydda det trasiga fingret och tutan han har på det för att stabilisera leden. Hårtorken har han köpt för att kunna blåsa det hela torrt om det ändå skulle råka komma in vatten.

Och en till fin bild från i somras.
Han är utan tvekan finurlig och ger inte upp, för självklart fortsätter han att tävla alldeles oavsett en så obetydlig sak som ett trasigt finger som kommer att ta nio veckor att läka.

Men det galnaste av allt är inte det faktum att han fortfarande tävlar, utan det faktum att han faktiskt leder hela tävlingen tack vare att hann vann igår - det trasiga fingret till trots.

Till och med frugan, som tycker att han borde komma hem och vila upp sig istället, måste erkänna att det är fruktansvärt bra jobbat.

Vilken vinnarskalle. Vilken målmedvetenhet. Vilken prestation.

Jag är faktiskt imponerad. Och till och med lite stolt...

2 kommentarer:

Fru Gårman sa...

Förstår det ja, att du är stolt! Jag är också stolt! :D

Joanna Björkqvist sa...

Härligt! Tusen tack, Fru Gårman! :)