Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 15 september 2011

Första utdraget ur boken


Jag har kommit på en kul sak. Fast det kanske är lite som med Emil i Lönneberga. När han får frågan om han hittat på något hyss, så svarar han att han inte vet. För man vet aldrig förrän efteråt.

Lite samma sak kanske det är här. Man vet aldrig förrän efteråt om det verkligen är en kul grej. Just nu tycker jag att det verkar roligt i alla fall och då kör jag på det.

Som ni säkert alla vet vid det här laget har jag skrivit en roman. Jag är nu i det absoluta slutskedet och sitter och funderar på titeln, som jag egentligen inte är helt nöjd med för den är för kort och säger för lite, och framsidan på boken. Dessutom funderar jag förstås väldigt mycket på om jag någonsin kommer att få svar från de där långsamma förlagen, men just nu inriktar jag mig på att ge ut den själv. Den är ju i alla fall jättebra och ska absolut ut. Så det så.

För att ni ska få en tjuvkik in i Saga Allerlövs värld kommer jag att lägga ut en mening då och då. Jag har funderat på att göra det varje torsdag eller då och då när jag känner för det. Vi får se hur det blir och hur det passar framöver. Kanske beror det på responsen...

Romanen skildrar ett år i hennes liv och den här meningen är inte den som inleder hela boken, men den är hämtad från den första sidan och jag tycker att den ger en bra bild av både henne och boken.


"Trots att hon alltid uppfattats som präktig och i sanningens namn också själv ansåg sig vara både ordentlig och ordningssam var det något med mammor som gjorde henne osäker."


Lyckades jag fånga ert intresse nu? Blir ni nyfikna på boken? Eller bara förskräckta?

Jag blir lycklig och glad för en liten kommentar om detta!

11 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag blev jättenyfiken! Böcker är en stor del av mitt liv :)
Mitt körkort, ja. När kompisen tog körkort 1974 så fick hon automatiskt motorcykelkort...och detta AM-tillståndet vet jag inte varför man får automatiskt. Nån EU-moppe har jag inte. Men skulle kanske skaffa en då. När jag ändå har tillstånd att framföra fordonet, haha!

Maria Engelwinge sa...

Du lyckades fånga mitt intresse. Gestaltning tjatas det mycket om och då ska man ju inte tala om hur en person är eller vad den känner utan visa det. Jag är kluven till det rådet. Visst är det tjusigt när författare får till det, men ibland går det till överdrift tycker jag. Som att författaren är livrädd för att berätta något. Det är en balansgång.
Jättekul att du bjuder på lite ur boken! Och modigt:).
Puss

Joanna Björkqvist sa...

Yvonne: Härligt att du blir lite nyfiken - tack! :)

Önska dig en cool EU-moppe nästa gång du fyller år! ;)

Maria: Tack så mycket, vad kul att du blev lite fångad!

Håller med om att det verkligen är en balansgång! På journalisthögskolan hade vi en lärare som en gång sa att "ibland behöver man ta läsaren i handen" och det tyckte jag var bra sagt, för man kan inte alltid räkna med att läsaren av sig själv förstår exakt det som man själv vill. Läsaren lägger alltid sitt eget filter emellan...

Svårt att hitta balansen, tycker jag faktiskt, för jag känner ju Saga så himla väl vid det här laget... ;)

Jag känner mig lite modig, så tack! :) Puss!

Anette sa...

Ja, jag vill läsa mera. Självsäkra kvinnor är intressanta och de är jag en stor beundrare av. Jag ser upp till de som har den utstrålningen, självsäkerhetsutstrålningen. Saga är min favorit.

Kramar @nette

Joanna Björkqvist sa...

@nette: Vad gullig du är - tack! Saga pendlar mellan att känna sig både stark och svag och jag hoppas att du kommer att tycka lika mycket om henne när du lär känna henne ännu mer! :)

Kramar!

Duktiga Tjejen sa...

Ser fram emot att du lägger ut lite varje vecka av boken! Själv behöver jag ofta läsa mer än en mening för att bilda mig en uppfattning, eller baksidan av en bok. Keep posting =)

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga tjejen: Håller med! Klart att man behöver mer än så här och jag har ju sådär 290 sidor att plocka av, så mer kommer! ;)

Hanna Lans sa...

Jag vill läsa mer!

Vad gäller gestaltning så är jag klar över vad jag själv tycker. Det har blivit för mycket av det goda. Jag gillar det där din lärare sa om att ta läsaren i handen. Jag tror att många idag inte läser böcker för att det är för mycket gestaltning och att de tror att det är något fel på dem själva för att de inte förstår.

Själv somnar jag av för mycket gestalning.

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Tack så mycket!

Intressant om gestaltning! Jag tycker också att en balansgång är viktig, så att det inte bara blir helt översållat med gestaltning av alla de slag. En kompis i bokckcirkeln säger utan att blinka att hon ibland hoppar över sidor som är för trista och innehåller för mycket beskrivningar och då ska vi ändå diskutera den efteråt...

Och så känner jag alltid att jag vill ändra igen och igen efter vilket jag föredrar just idag och då blir ju boken aaaaldrig klar! ;)

Fru Gårman sa...

Jag blir nyfiken!

Joanna Björkqvist sa...

Fru Gårman: Tusen tack - så glad jag blir! :)