Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 4 september 2011

Biosöndag med barnen


Efter en riktigt kalashelg med firande i dagarna tre, torsdag, fredag och lördag, börjar idag livet att återgå till det mer normala.

Vi inledde med champagne, som mina snälla föräldrar hade med sig istället för en blomma, och fyra olika sorters crostini redan vid 13-tiden ute på altanen. Vädret var perfekt och det är alltid extra gott att äta utomhus.

Eftersom söta dottern fyllde år var det hon som fick välja vad vi skulle äta och trevligt nog valde hon mormors kyckling med brunsås, så jag slapp det mesta av köksarbetet och stekte bara lite lax, främst till mig själv, eftersom jag inte äter kött eller kyckling.

Nyblivna tolvåringen valde pannkakstårta igår och den blev godare än jag vågade tro, men lika maffig som jag misstänkte och därför blev den en utmärkt frukost till söta dottern i morse, för halva blev över igår eftermiddags.

Om ni tycker att det är fel antal ljus i tårtan, för det ser inte ut att vara tolv, så kan jag bara meddela att det faktiskt är tolv och att jag hade tänt alla från början. Dock var det några som släcktes när jag rusade ut från köket med härligheten i rask takt, för att isfacklan inte skulle brinna ut innan jag hann fram till födelsedagsbarnet...

På kvällen igår åt vi goda kräftor, massor av ostar och kex och lite annat småplock och när vi var så proppmätta att vi inte kunde få ner en enda non stop till såg vi på den nya varianten av Karate Kid tillsammans. Det är en av dotterns absoluta favoritfilmer för tillfället och den andra Never say never om och med Justin Bieber såg vi i fredags.

Båda barnen har fått varsitt biobesök av min fina syster och hennes familj i födelsedagspresent och idag ska vi se Smurfarna i 3D. Även om förstås dottern är på gränsen att vilja se smurfar på bio, så är det alltid kul med 3D.

Nu kommer det att bli tomt här hemma när mor, far och lilla Alice lämnat oss för den här gången.


7 kommentarer:

Mallan sa...

Härliga dagar! En födelsedag hon sent kommer glömma :-)

♥ Carina ♥ sa...

Grattis till din fina dotter!
Vilken härlig helg ni haft!

Kul att du tittade in till mig. Du är välkommen tillbaka :)

Joanna Björkqvist sa...

Mallan: Ja, det har verkligen varit en underbar helg! :)

Carina: Tusen tack! En superhelg måste jag säga!

Tack själv för titten och du är också välkommen tillbaka! :)

Marina sa...

Ser ut att ha varit en helt underbar helg!

Joanna Björkqvist sa...

Ja tack, Maria, helt underbar! Önskar mig sådana helger varje vecka! ;)

Camilla sa...

Vilken helg du haft!
Kanonhelg,rättare sagt.
Och ett STOOORT gratis till dottern.
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Tack så mycket, Camilla, nu är hon ordentligt firad och vi har fullt sjå att komma in i vardagen igen! ;) Kram!