Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 6 september 2011

14-årig bröllopsdag utan maken


Idag är det 14 år sedan käre maken och jag gifte oss och det var en alldeles, alldeles underbar dag.

Tyvärr får vi inte tillbringa dagen tillsammans, eftersom han inte bara är käre maken, utan också vindsurfande maken och hela veckan befinner han sig i Tyskland på tävling. Jag får vara glad att han kunde dyka upp den där lördagen den 6 september 1997 - dessutom dagen till ära iklädd något annat än en våtdräkt...

För några år sedan konstaterade vår dotter, som då var åtta-nio år, att ett bröllop är en familjeangelägenhet och därför tycker hon att hon och hennes lillebror borde fått vara med på festligheterna. Jag kan inte annat än hålla med henne egentligen, men vi gjorde ju allt i den gamla ordningen.

Vi träffades 1991, flyttade ihop 1992, förlovade oss 1996, gifte oss 1997, fick första barnet 1999 och det andra 2001. Så gjorde man förr och vi växte upp förr.

Dottern har en helt annan syn på hur saker och ting ska göras med tanke på alla skilsmässor som dyker upp bland våra vänner.

Först ska man träffas, så långt tycker hon att vi gjorde rätt. Sedan flyttar man ihop och därefter ska man få barnen. När barnen är stora nog, men ändå små och söta, att vara med i brudföljet är det dags för bröllop.

Sedan lever man lyckligt som gifta i några år och när man märker att allt verkar fungera och en skilsmässa inte är på gång - då kan man förlova sig. Det är först då det är läge att lova något. När man provat ett bra tag och vet att det funkar.

Svårt att argumentera mot den logiken, för nog har hon en poäng?


13 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Barn har verkligen alltid rätt!

Yohanna i Las Palmas sa...

Grattis grattis!
Ja ibland är det svårt att förstå varför allt inte är som det borde.
Barn har en väldig talang för att sätta huvudet på spiken.

Hälsningar
Yohanna som också håller på att skriva böcker...(läste om din och den verkar spännande )

oumberligating sa...

Nu sket det sig ordentligt, skrev ett långt och fint inlägg som bara försvann när jag skickade över det till dig! (ler)
Tar det igen!
Visst har det en poäng!
Jag och Lilla frun körde hårt direkt, träffades i fyllan och villan och vaknade sedan upp dagen efter i samma säng. Konstaterade att vi både var vackra och trevliga i nyktert tillstånd!
Käkade frukost och duschade ihop, sedan förlovning tre månader senare och bröllop två år senare!
Ytterliggare nio månader senare kom den första fraggeln, sedan i snabb följd två till!
Ja, nu har vi varit ett par i 25 år, har inga vänner kvar alla är skilda! Så vi lever via nätet, sitter i varsit rum och bloggar och skriker till varandra vad vi skriver! Också en form av äktenskap! (ler)
Fin och trevlig blogg du har och skriver man något snällt på min blogg så blir jag följare direkt och sedan blir man aldrig av med mig, så jag hoppas du vet vad du gjorde när jag du kommenterade hos mig?
Besök gärna min Frus blogg
www.pockethexorna.blogspot.com hon är verkligen inte så seriös och tråkig som hon verkar där! (ler)
Ha en fin vecka!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Duktiga Tjejen sa...

Fint bröllopsfoto! Grattis till 14 år :)

Barn är kloka...

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Vi har en del att lära av kloka barns sätt att se på världen! ;)

Yohanna: Vad kul att du också skriver! vad skriver du? Kanske kan jag hitta det på din blogg? Annars berätta gärna!!! :)

Joanna Björkqvist sa...

Peter: Hahaha! Nu har jag skrattat igen! Tveksam om jag verkligen förstod vad jag gav mig in på när jag kommenterade på din blogg, men jag gillar att skratta, så jag tror att jag fattade ett klokt beslut! ;)

Grattis till 25 år! Jag och käre maken brukar mejla varandra när han sitter i köket med sin dator och jag i vardagsrummet med min... Men vi kan också ropa. Om vi orkar. Och det är bråttom.

Jag var faktiskt inne på din frus blogg också och den var också trevlig, precis som din, men jag skattade mer när jag besökte din... Jag har ju två bloggar, det kanske du sett, och den andra är mer som din frus; www.bokcirkel.se

Ha en fin vecka du med och vi ses säkert under tiden! :)

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Tusen tack! Japp, av barn lär man sig massor av klokheter! :)

Marina sa...

Ibland när man börjar tänka efter så känns det som om det var väldigt länge sedan man "gjorde allt det där" och vi tillhör väl också den där utdöende rasen som gjorde allt i rätt ordning...men så var det länge sen också!

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Men det verkar hålla för er också - så vi får vara glada åt det! ;)

Eva sa...

Smart sagt!
Huvusaken är att man gör som man själv vill.

Kram

Joanna Björkqvist sa...

Eva: Ja, nog är det klokt att vi är lite mer flexibla idag?!

Kram!

Cissi sa...

Gud vilka vackra bilder, nu blir jag ännu mer sugen!

Joanna Björkqvist sa...

Cissi: Tusen tack och vad kul att du tittade in och kikade på bilderna, för man vill ju gärna dela med sig av sin stora dag! ;) Ser fram emot att få se bilder på er stora dag om ett år eller så! :)