Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 7 september 2011

Morgongåva som ännu bärs


Denna vackra ring fick jag i morgongåva av min käre make för exakt 14 år sedan och jag blev genast förälskad i den. Sedan dess bär jag den så gott som dagligen och den passar så otroligt bra till mig.

Maken har berättat att han gick in i varenda smyckesbutik i Göteborg och frågade efter deras dyraste silverring, utan att hitta vad han sökte. En ring för en hundring tyckte han var väl simpelt som morgongåva, så han fick verkligen leta.

Eftersom jag själv gör mycket smycken i silver och alltid har silverringar som jag gjort själv på många fingrar, ville han hitta något speciellt som matchade mina övriga smycken. Både förlovningsringen och vigselringen är dessutom av vitguld, så vanligt guld är inte min grej.

Till slut hittade han en silversmed i Haga och föll direkt för den här ringen, som påminner om figurerna på Påskön. Den runda munnen är av guld och mitt i finns en sten. I min är det en röd rubin och det passar ju bra med tanke på en muns verkliga färg, men det fanns även andra har jag fått berättat för mig.

En kul detalj är att han glömde ge mig ringen vid frukosten på morgonen och först när vi skulle parkera lånebilen i Göteborg, ett antal timmar senare, kom han galopperade mot min bil som jag körde efter i. När jag vevade ner rutan slängde han in ett litet paket och hojtade att han visst höll på att glömma det och vips så var han bort igen och parkerade bilen innanför staketet.

Sedan åkte vi hem och hämtade våra packade resväskor och åkte direkt mot Landvetter för vidare färd mot New York - denna underbara stad som aldrig sover!

6 kommentarer:

Tankar vid midnatt sa...

Underbara minnen och en vacker ring med uttryck!

Anki sa...

Underbart vacker och originell ring med minnen i!

Jag som äntligen tagit mod till mig att bygga naglar, kan börja njuta ringar nu också! Silver är det mest vackra!

Hanna Lans sa...

Jag vill genast lägga in en protest mot orden "denna underbara stad". Men jag är extremt partisk förstås. Traska dessa gator dagligen i sju års tid, ovilligt dessutom, har gjort detta mot mig. Kanske att jag en dag ändrar uppfattning. Däremot är ju shoppingen exeptionellt bra!

Joanna Björkqvist sa...

Tankar vid midnatt: Tack och visst är de en härligt personlig ring! :)

Anki: Vad kul med naglarna! Själv trivs jag inte i långa, men tycker att det är fint! Silver är absolut vackrast - håller med!

Hanna: Jag förstår dig! Jag vet ju vad du upplevt där, men för mig var det en dröm! Jag var både nygift och kär (den bästa kombon!) och vi gick på musikaler, åt gott, shoppade och bara njöt varenda dag.

Jag skulle GÄRNA åka dit igen! Vi var där en snabbis året därpå också, men det räknas knappt för då var vårt uppdrag att resa från kust till kust med hyrbil istället och NY var bara ett pyttestopp på vägen...

Jojjo sa...

Verkligen en gåva från hjärtat, gåvor med en tanke bakom är de allra bästa! Fin ring, fin historia. Och New York är fantastiskt även i mina ögon!

Joanna Björkqvist sa...

Jojjo: Jag håller verkligen med - de gåvor som det ligger en tanke bakom är både roligast att få och att ge bort! :)