Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 9 juli 2011

Härlig dag med Tjolöholm, bröllop och lunch ute


Idag tog vi en tur med nya båten ända till Tjolöholm och det blev en riktigt blåsig och härlig färd. Vi skrattade och förfasade oss om vartannat och jag var lite glad över att jag åtminstone hade en flytväst på mig om jag till äventyrs skulle falla av båten i denna vilda hastighet.

Vi hade med oss massor av godsaker till lunchbuffén och dukade upp alltihop på våra sittunderlag i skuggan under ett gigantiskt träd. Där fanns grillad kyckling, kokt ägg, kaviar, sju (!) sorters ost, två sorters chips, tre sorters kex, två sorters bröd, kladdkaka, choklad och faktiskt även lite annat.

Allt smakade alldeles förträffligt denna lördags som blev soligare än prognosen vågade utlova så sent som igår.

Tjolöholm slott är en magnifik byggnad som är lika vacker i sommarskrud som i vinterskrud, men kanske är den allra vackrast som höstbrud eftersom de gröna löven då är alldeles röda.

På tal om brudar så fick vi bevittna en alldeles äkta bröllopsfotografering på klipporna vid slottet och det var inte utan att jag blev lite tårögd och mindes min egen bröllopsdag en vacker septemberdag. Här var havet i bakgrunden, medan vi hade Göta älv som kuliss käre maken och jag.

Våra fina vänner från huvudstaden är fortfarande hos oss, men det hindrade inte käre maken från att bege sig ut på vindsurfingbrädan några timmar på eftermiddagen. Vi roade oss istället med en flaska skumvin och toppade det hela med en liten Gimlet medan vi lagade mat.

Nu ska vi äta grillad lax, kokt färskpotatis, grillat grönsakspaket och två olika sorters såser, en varm och en kall.

Förhoppningsvis sitter vi kvar på altanen ända till klockan 3 även denna afton...