Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 21 juli 2011

Mot Karpathos och "vårt" hus!

Här står käre maken, söta dottern och fine sonen och kikar på "vår" stuga!

I år blir det tredje gången vi besöker den underbara ön Karpathos och det är lika ljuvligt varje gång.

Första gången vi var där berodde det på att det var VM i Speed i vindsurfing och självklart skulle käre maken delta. Andra gången åkte vi tillbaka för att samme käre make var så himla nöjd med allt. Och det var även resten av familjen.

Utsikten från "vårt" hus över den underbara poolen!
Aldrig tidigare har vi åkt tillbaka till samma hotell, men Sound of the Sea är sannerligen något alldeles extra. Hotellet drivs av en mor, en far och en dotter i 40-årsåldern och de är så varma och härliga människor att de flesta gästerna gråter när de tvingas åka iväg och de allra flesta väljer att återkomma.

Vid poolkanten kan man prata med gäster som är där för femtonde året i rad och det verkar märkligt nog inte galet alls, utan helt rimligt...

Vi brukar bo i en studio bestående av ett rum, men förra året blev vi den sista veckan uppgraderade till en tvårumslägenhet och det var inte heller dumt. Namnet Sound of the Sea passar verkligen för man hör havet brusa hela tiden - och endast det. Eftersom hotellet ligger ungefär en kvarts promenad ifrån centrum är det underbart tyst och stilla på kvällen.

Ett gammalt vrak från andra världskriget
utgör en läcker kuliss...
I år har käre maken slagit till och hyrt själva grundfastigheten på ägorna. Enligt grekisk tradition ärver alltid den äldsta dottern egendomen och här ärvde dottern detta hus. Sedan byggde hon en fantastisk hotellanläggning med bland annat öns enda tennisbana och numera hyr de ut även hennes pappas gamla stuga.

I år ska vi bo riktigt flott och det ska bli fantastiskt härligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag funderar på att åka till detta hotell ensam, för att vila upp mig... är servicen lika fantastiskt även i år? Vet du? Låter helt underbart med värdskap av detta slag. /Laura