Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 5 juli 2011

Vackra keramiksaker från Kreta


Det finns en härlig och färgglad keramikbutik mitt i Chania på Kreta och den är helt smockfull av vackra saker. Jag vill ha precis allt som finns i hela butiken och det är alltid lika kul att sedan använda dem hemma.


Den ljusblå färgen som toppar inlägget var ny för i år och i den bestämde jag mig direkt för att ha limefrukter. De andra skålarna har redan använts till godis, nötter och salt och det är perfekt att ha lite olika färger och storlekar hemma för alla varianter behövs.

Söta djurvänsdottern blev väldigt förtjust i de fina grisarna och eftersom de fanns i alla möjliga färger var det verkligen inte lätt att välja en enda. Till slut föll valet på den grå och det kan tyckas trist med en grå ljuslyktegris, men då påminner den om en lortgris som är grå av smuts och det är förstås charmigt.

Det finns även fina svampar där hatten är full av hål på samma sätt som grisens kropp och en sådan köpte jag till mor och far. Även där var det svårt att välja färg, för det roligaste är ju att se alla färger tillsammans, men alltihop får knappast plats i resväskan, så det är bara att bestämma sig!

Inga kommentarer: