Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 12 juli 2011

Med racerfart mot Ulsholmen


Sommarlovet till trots väckte vi trötta dottern redan vid halv tiotiden i morse, just som sömnige sonen just släntrade ur gäststugan. Efter en rask frukost begav vi oss ut på böljan blå i racerfart.

Snart närmade vi oss Ulsholmen och bestämde oss för att slå läger på klipporna. Det visade sig vara ett väldigt lyckat drag, för det var en stor och fin ö med häpnadsväckande utsikt som sträckte sig både till Kosteröarna och Norge.

Traditionsenligt fanns ett litet stenröse på den högsta punkten på ön och det såg sött ut.

Barnen tyckte att det var lite kallt med endast 20 grader i vattnet så de badade helst med våtdräkt och det var ju tur att käcke pappan hade packat ner även sådana flotta ting mitt i juli.

Fina svärmor hade förberett en flott utomhuslunch bestående av tortillas med grönsaksfyllning till oss vuxna och plättar med sylt till barnen. Vi blev alla både mätta och nöjda och tyckte att det var så gott att få äta ute på en klippa under klarblå himmel.

Vid bryggan, där vi brukar bada och där båten nu ligger för natten, är det ovanligt gott om brännmaneter i år. På bara ett par kvadratmeter såg vi ett tiotal, så det kändes inte direkt lockande att hoppa i när vi kom tillbaka framåt eftermiddagen.


På kvällen serverades vi tapas med allsköns godsaker och en fin pastasallad gjord på tortellini blandat med soltorkade tomater, rostade pinjenötter och basilika. Mycket tjusigt och gott!

Inga kommentarer: