Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 8 juli 2011

Rabatten i full prakt


Det var väldigt vad det spökar här på bloggen idag. Jag har länge tänkt att jag skulle bli bättre på att sätta etiketter på mina inlägg, dels för att det ska bli lättare för mig själv att hitta dem, men också för att läsare ska kunna leta upp intressanta saker och upptäcka ämnen de själva skriver om.

I morse var det äntligen dags. Medan barnen fortfarande sov, dottern dessutom med en kompis i deras gäststuga, slog jag mig ner framför datorn och började etikettera mina inlägg. Det blev en riktigt nostalgisk och trevlig tur längs försommaren och våren och efter 100 genomgångna inlägg behövde jag en paus, så då åkte vi och handlade en massa god mat inför helgen.

Medan hälften av matvarorna fortfarande låg i papperskassarna i köket ringde en bloggläsare, närmare bestämt min observanta lilla mamma, och påpekade att två gamla inlägg plötsligt toppade bloggen. Jag gick in för att kontrollera detta snudd på orimliga påstående, men visst hade hon rätt.

Jag blev orolig över att ALLA mina gamla inlägg nu dansade samba helt vilt på bloggen, men det är tydligen bara dessa två som tagit sig friheter de inte hade rätt till. Vad det beror på är för mig helt obegripligt. Likaså står jag helt handfallen inför hur jag kan åtgärda bekymret, eftersom jag inte vill radera inläggen helt och hållet och flytta går inte.

Jag får hoppas att jag har förstående och tålmodiga läsare och så får jag trösta mig med ett glas bubbel, eller som vi numera säger här hemma skumvin. Om ett par timmar får vi besök av fina vänner från hufvudstaden och då måste vi ha lite flärd och glamour denna regngrå fredag. Tunnbrödrullar med pepparrotsost och rökt lax samt dito med Dragetröra, en lokal specialitet från Onsala, ligger klara i kylen och bara väntar på att få bli snittade.

Dagens mousserande heter Chapel Hill och är jättegott. Dessutom har det vunnit fina priser; Gold Trophy och Best Value 2009 så det är inget skräp trots att det festligt nog kommer från Ungern, som normalt inte är det land vi brukar köpa vin ifrån.

Och rabatten passade bra att fotografera idag för den gör sig fint i lite moln, för annars blir skuggan från taket så skarp över halva planteringen. Nu är den nog som allra praktfullast. Så där lagom långt in i juli.

Inga kommentarer: