Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 9 september 2011

Pratar om det - skriver om det

Glittertröja - partyfredag!
Idag skriver jag en krönika om vädret och det är alltid ett trevligt ämne att diskutera. Den senaste tiden har jag reagerat över att människor allt oftare är extremt detaljerade när de pratar väder och vind.

Förr nöjde sig folk med att säga att det var dåligt väder, men det räcker inte idag. Nu för tiden ska vädret detaljanalyseras och jämföras.

Jag har vänner och bekanta som säger att vädret hemma varit så fruktansvärt dåligt, men när de åkte till Stockholm eller Skåne var det minsann fint. Eller tvärtom.

Och regnat har det gjort. Men inte bara regnat i största allmänhet, utan det har vräkt ner så att de inte har kunnat grilla utomhus och fått använda paraplyet oftare än baddräkten. Dessutom har det varit så mycket vatten i krukorna och i landet att både blommorna och grönsakerna ruttnat.

Vi har tagit vädersnacket till nya höjder och redan har jag ett flertal gånger hört att hösten kommit ovanligt snabbt och redan varit ovanligt kall.

Lite tur är det väl ändå att vi har ett så växlande väder, för vad skulle vi prata om ifall vi konstant hade strålande solsken? Nu har vi ett samtalsämne som räcker väldigt länge, som alla kan ha åsikter om och som berör precis lagom mycket för att hålla samtalet igång.

Dessutom säger jag som jag brukar; det är lika fånigt att säga "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dålig kläder" som att säga "Det finns inget fint väder, det finns bara fina kläder"...

Och så vill jag ha lite glada tillrop över min flärdfulla partybild...


9 kommentarer:

Anette sa...

Älskar bilden! Kanonfin tjej ;)

Ha en fin dag @nette

Mina dagar sa...

Proffsig bild ju! Vilken snygging du är ditt hår är så himla fint!!!

Kul att hitta hit till dig:) Nu ska jag kika runt här lite.

Undrar om det snart blir regn...näää solen lyser och skatorna tjattrar här utanför fönstret. Men i kväll kommer det säkert att spöregna igen;);)

Trevlig helg!
Kram Eva

Unknown sa...

Bilden, liksom motivet, är ju skitsnyggt!!

Och det är väl tur att vi har vädersnacket! Vad skulle man annars prata om, när man hamnar på en tillställning med folk man knappt känner... ;-)

Men i dag är det ju helt underbart väder, eller hur!

Anette sa...

Tror du att mitt @ kan ge mig flera i statistiken? Konstigt är det i alla fall ;)

Ha en fin fredag

Kramar @nette med @

Joanna Björkqvist sa...

@nette: Tack så jättemycket för fina ord! :D

När det gäller @ så gjorde jag den kopplingen just för att det är så väldigt många från just Sydkorea... Vet inte riktigt hur det kan ha blivit så, men nån som börjat "råka" hamna hos dig och sen har det spridit sig kanske... Det verkar ju så udda... Synd att det inte går att spåra mer, för jag blir så nyfiken! Generellt tror jag inte att @:et ger fler tittare, för man bör nog fått nys om det, som jag har, men just Sydkorea fascinerar i antal...

Ha en riktigt fin fredag och hoppas solen lyser på dig med! Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Eva: Åh, tack så hemsk mycket för supersnälla ord! Håret är nyklippt med lite slingor och det behövdes efter sex månader... Lockarna är mina egna, så därför ser jag ofta lite småvild ut i håret... ;) Och bilden har jag tagit själv - så tack! :)

Vi har massor av skolsken här och hoppas du har det samma hela dagen! :)

Ha en underbar fredag och välkommen igen! :)

Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Cissa: Tusen tack för för fina ord - skönt att ta bilden själv, så man kan posera ostört! ;)

Ja, det är lite skönt att prata väder, för det känns lagom ofarligt även för främlingar! ;)

Njut av solen och ha en underbar fredag!

Maria Engelwinge sa...

Wow! Vilken bild och vilken ärtapärta till tjej:)! Snyggt som sjutton!!!
Jag avskyr när hurtbullarna klämmer ur sig den där överlägsna finns-inget-dåligt-väder-frasen. JO, det finns det tametusan! Skrattade åt din vändning av uttrycket:). Det ska jag använda nästa gång jag möter en sån där präktig person med näsan i vädret. Det dåliga som inte finns;).
Puss! <3

Joanna Björkqvist sa...

Sötaste Maria: Åh, vad glad jag blir!!! TACK för fina ord om min bild!!!

Jag är såååå långt ifrån hurtbulle man kan komma (tyvärr...?) och blir skogstokig av det där töntiga uttrycket! Underbart att du fattar direkt och håller med mig! (Uttrycket finns med i min bok, faktiskt, men MED min variant...)

Puss! <3