Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 5 maj 2012

Festprinsessan njöt till fullo


Min söta lilla mamma har ända sedan jag var liten, eller i alla fall väldigt ung, alltid kallat mig för festprinsessa. Hon har helt rätt i det, för jag älskar fester. Jag älskar allt som har med fest att göra; träffa kära vänner, möta nya människor som ibland också blir vänner, äta fantastisk mat och dricka goda drycker av olika slag. Får jag ovanpå det dansa, så spinner jag som en solvarm kattunge som blir kliad bakom örat.

Igår var vi på en underbar fest med ett hundratal gäster. Jag kände bara fyra av dem; värdparet (tur, va?) och ett par av deras vänner, som faktiskt är grundanledningen till att vi lärt känna värdparet, för vi möttes hemma hos dem första gången vi sågs och gillade genast varandra.

Det fanns ett enormt buffébord fullt av ljuvlig mat. En del var specialimporterade korvar och salami, som födelsedagsbarnet (jadå, hans mamma var faktiskt med en stund på festen, så nog är han ännu ett barn!), köpt på resa i Spanien och tagit med sig till Sverige och det var ju inte riktigt min grej, men det andra. Åh, det andra!

En smakrik couscoussallad med soltorkade tomater och fetaost, en pastasallad med pesto, en rysk potatissallad med tonfisk, rökt lax ... Lägg till det bröd, kex och många, många olika sorters ostar. Flera kilo ostar. Och jag som älskar ost!

Efteråt kunde vi förse oss av flera sorters kakor på stora fat, enorma skålar med chips och ostbågar, brickor med chokladbitar, en skål med nötcreme och massor av skålar här och var fulla av smågodis. Jag önskar så att jag hade orkat äta mer. Jag skulle gärna ätit av allt en gång till. Eller två gånger till. Kanske tre, faktiskt.

I baren stod fyra vackra gossar i vita skjortor och med fluga om halsen och serverade oss champagne, vin och drinkar hela kvällen. Vilken njutning. Jag behövde inte ens blanda min GT själv - perfekt.

När vi var så mätta att vi knappt kunde röra oss behövde vi röra oss. Men så bra då att hela källaren var ett disco. Jag som älskar att dansa till bra musik. Busig som jag var loggade jag in på min egen Spotify och pumpade ut tokbra dansmusik från mina grymma spellistor timme efter timme. Det var så himla kul att få dansa och vi hade fruktansvärt roligt. Dagen till ära hade källaren inretts med ett nät i taket och en lampa blinkade i grönt och rött i takt med musiken och bildade olika mönster. Det var så vansinnigt snyggt och stämningen var på topp.

När jag spelade den här låten var det en tjej som dansade bredvid mig som sa att hon aldrig hört den förut och då berättade jag att det hade minsann jag, för det är min lista. Då log hon mot mig och sa:

- Men så är du också 25 år yngre än jag!

Haha, skrattade jag hjärtligt och glatt, för jag hade tidigare under kvällen av en slump hört exakt hur gammal hon var och kunde konstatera att det skilde fem år på oss. Men är man en festprinsessa så är man.

Och den här festprinsessan hade riktigt kul igår.

8 kommentarer:

LillaTuss sa...

Kan riktigt se framför mig hur du njöt av hela kvällen... och framför allt musik och dans. Det var du värd.

Kram ♥

Jeanette sa...

Vilken underbar kväll att njuta av, den sista kommentaren där kan du njuta av länge ;-)
Kram

Ninas skrivarlya sa...

Vad härligt du verkar ha haft det! :)

Anonym sa...

Det låter som en toppenfest!
Och vad festsugen jag blev nu då!

Fröken Kråknäs på vift sa...

Härligt, härligt!! En festprinsessa som har kul blir nog bara yngre och yngre. Tror inte att en kväll kan bli bättre än en sådan med trevliga människor, god mat och dryck och som kronan på verket DANS!!! (Särskilt om man har valt låtarna själv) Har du varit med om fenomenet "blandband"? Äsch, det är du för ung för ;-) I vilket fall så har jag i mitt liv gått från blandband till Spotify (så mycket enklare).
Jag älskar att dansa men gör det allt för sällan.

Må så gott!
Kram Katarina

Madlar sa...

Så härligt. En sån kväll kan man leva länge på!

Desirée sa...

Låter härligt!!! :)

Duktiga Tjejen sa...

Haha, vilken komplimang det med 25år! Ålder är verkligen relativt.

Du är en livsnjutare och det älskar jag. Mitt nya motto efter graviditeten (och första tiden...) ska vara just att NJUTA. Jag längtar. Räknar ned dagarna. Exakt 17 veckor kvar idag... Det är ju egentligen INGENTING när jag tänker efter, men känns som en evighet. Dessutom lär det snarare bli 20 veckor. Strunt samma.

Rolig fest! Jag hade också njutit av det du beskriver (vanligtvis alltså). Igårkväll gjorde jag faktiskt supergod couscous med tofu och grönsaker och åt resten till frukost idag och har fått BEHÅLLA DET. Yum. Man kan ju hoppas att få gå på någon av dina fester nån gång, kanske framtida bok-release :)

(Eftersom mitt nya motto ska vara NJUTA ska jag naturligtvis resa mer inrikes också och hitta på en massa skoj). Tänk så bra det kommer bli, JPPIE!

Börjar njutandet med alkoholfritt vin från systemet snart. Bloggade just om det igen och att suget försvunnit, men insåg just att det kom tillbaka när jag besökte din blogg!

Kram till dig.