Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 21 augusti 2012

Robinson, Dallas, Hollywoodfruar...Säga vad man vill om barn, men de lever i nuet och de är rätt så underbara. Det gäller faktiskt generellt barn, men förstås särskilt min egna.

Jag trodde de skämtade när de sa att Robinson började kl 20 igår. En måndag. En skolstartsmåndag. What? För mig är Robinson fredagsmys i soffan med allt vad det innebär i mat- och dryckesväg medan man tittar på magra hemlängtande människor som saknar just mat och dryck.

Under många år såg vi inte programmet av just den anledningen. Jag hade väldigt svårt för att förstå det underhållande i att se människor från ett iland frivilligt svälta sig samtidigt som de gick bakom ryggen på de enda människor de hade möjlighet att träffa under månader. Programidén sög i min värld.

Men för ett par år sedan ville barnen se det, så visst. Vad gör man inte? Inte bryr de sig om att det är en gammal programidé!

Efter Robinson, som gått sedan innan dottern ens föddes och hon fyller ändå 13 om ett par veckor, kom Dallas. Jag trodde på riktigt att det var en repris. Jag kunde inte föreställa mig att de skulle dra igång JR Ewing en gång till. Herrejösses. Han är född 1931. Alltså, Larry Hagman är född 1931. Det betyder att han fyller 81 år om några veckor. 81! Visserligen är min svärfarmor 101, men 81 är heller ingen ungdom.

Och så toppades kvällen idag (efter nya avsnitt av både Robinson och Dallas) med Svenska Hollywoodfruar. Det är visserligen inte ett apgammalt program, men några säsonger har trots allt sänts och vi känner mycket väl till konceptet. Och där kom en ny fru minsann. Fast hon är formellt endast sambo. Margareta Svensson gjorde entré. Hon fick, som 43-åring, beställa hem ett DNA-test för att bevisa för sin sambos barn sju vuxna barn vem som är pappa till barnet hon bär.

Kanske borde de inte vara så ifrågasättande. Kanske borde de istället vara en smula imponerade...?

Sambon Seth Riggs är trots allt 81 år och blev i somras pappa till en liten Samantha och de nyblivna föräldrarna säger att ingen i Hollywood bryr sig om åldersskillnaden.

Nä, det kanske de inte gör. Men jag hoppas att den lilla flickans pappa lever så länge att hon kan få några egna minnen av honom och inte bara se honom på kort eller via tv-klipp...

Nuet. Det där lilla korta nuet.

Vips, så är det borta.


9 kommentarer:

Susanne sa...

Jag och min son pratade om fredagswmyset som vi hade när han var liten. God middag och kl 8 bullade vi upp med lite godsaker och tittade på Robinson, Fångarna på fortet eller Gladiatorerna. Det var 90-talets fredagsmys ;)
Kramen

Västgötskan sa...

Det känns ju onekligen lite märkligt att dra igång JR. Men han ÄR ju Dallas.... I trailern för nästa avsnitt fick man se en snutt av Cliff Barnes. HAN såg gammal ut (ännu äldre kanske är rätt ord)! :-O

Kram M

Marina sa...

Jodå, här satt vi också i soffan och konstaterade att Robinsson var ett "typiskt mysprogram" och det inte ska visas under veckan sådär hur som helst!

Malla sa...

jag var helt säker å att det var repris på dallas! då hade jag kunnat se en del, men nya? nej du.
jag ser inte heller robinson eller hemmafruarna. jag ser faktiskt inte på tv alls.

Camilla sa...

Robinsson är definitivt ett fredagskvälls program.
Men men..det går så här också. Bara det inte krockar med Dallas ;)
Sv: Självklart är DET de värsta!
Kram!

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja, nuet är ett litet ögonblink bara. Att bli pappa vid 81... ja, vad säger man?!
Kram.

LillaTuss sa...

Jag blev lite smått lyrisk när jag fick veta att Dallas skulle återuppstå men jag blev besviken redan efter första avsnittet. Robinson däremot gillar jag men är inte slav inför varje avsnitt. Så här i starten är det väl flera dagar i rad men sen bara en gång i veckan. Missade de nya Hollywoodfruarna vilket stör mig lite eftersom jag gillar att reta upp mig lite på en del av dom :)

Shamrock sa...

Jag var bara tvungen att titta på första Dallasavsnittet och kan väl säga att jag inte kommer att se några fler... Men jag håller med dig att man blir imponerad av att gamlingarna "going strong"

Och att bli pappa vid 81 är väl bra för honom men jag håller med dig och hoppas att han lever länge så att dottern får ha sin pappa ett bra tag

Anonym sa...

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any problems with
hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months
of hard work due to no back up. Do you have any methods to stop hackers?


my site ... jersey shore