Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 27 augusti 2012

En grodprins?


Det känns lite festligt att dagen efter mitt inlägg om det fantastiska bröllopet vi var på i helgen lägga upp en bild på ett av våra fina små husdjur som bor i vår källartrappa. Observera att grodan, som kanske mer troligen är en padda, inte har några som helst likheter med brudgummen från inlägget igår. Det var inte denna ljusbruna skönhet som den vackra bruden kysste innan bröllopet, så han kunde förvandlas till en ståtlig prins.

Tre tjusiga groddjur, som är så stora att de knappt skulle rymmas i min utslagna hand, har flyttat in i vår källartrappa under sommaren och ibland ser vi även små söta bebisar krypa omkring där nere.

För ett par år sedan hade vi också besök av dessa charmputtar (exakt samma, kusiner eller barnbarn?) och då kunde barnen och jag stå i en halvtimme och titta när bebisgrodorna försökte ta sig uppför trappan. De kämpade tappert, men när de var halvvägs trillade de alltid ner igen.

Till slut kom de upp, när vi inte såg, för en dag var alla borta och det blev så tomt och trist.

Så mysigt att de är tillbaka, för det måste ju betyda att de trivs hos oss. Vi trivs i alla fall med att ha dem här.

Kanske skulle man ändå prova att kyssa en...? De är ju så söta!

7 kommentarer:

Annika sa...

Om man, som jag, har grodfobi tycker man INTE att grodor och paddor är söta. Om jag haft en källartrappa och det bott grodor där skulle jag inte vågat ha kvar huset. För några år sedan klarade jag inte ens att se sådana djur på bild.

Marina sa...

Prova vettja, man vet aldrig vad som kan visa sig när det är en sådan goding det handlar om!

Mita sa...

Paddor är väl inte så tjusiga eller ens söta,däremot mindre grodor kan gå an. Det satt en minigroda under soptunnan för ett par veckor sen,alldeles förtorkad. Den var riktigt söt och mitt hjärta blödde för den,så jag tog den i en vattenhink och bar bort den till ett vattenfyllt dike. Hoppas den klarade sig...
Jag ser att ni också varit på ett underbart bröllop, visst är det fint...♥
Kramar♥

♥ Carina ♥ sa...

Hmm... jag håller inte med dig riktigt där. Jag tycker inte att dom är söta, men pussa dom du, haha
Kram

Västgötskan sa...

Joooo, grodor är söta! Paddor KAN vara söta. Beror på hur stora de är.... De jättestora är fascinerande, men inget jag tar i handen. Hehe! ;-)

Kram M

Linas drake sa...

Hej, är ett tag sedan jag var inne och har letat efter ett inlägg om er nya bok som du har högst upp på sidan... är så nyfiken, är den klar och var i så fall kan jag läsa om den?
Kram!

Maria sa...

Eeh söta???