Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 23 mars 2011

Fantastisk hornuggla på morgonvisit


Klockan var bara några minuter över sju i morse när jag slog mig ner framför datorn för att spana in nattens och morgonens händelser på nätet.

Plötsligt hörde jag en kraftig smäll och tittade ut genom fönstret, där solen redan gått upp och spred ett mjukt morgonljus över trädgården. Jag såg en skata vingligt ta sig till altanräcket och konstaterade att han var den fågel som flugit in i vårt vardagsrumsfönster.

Jag reste mig upp för att se hur det var med honom, men han verkade pigg och kraxade och skrek ihop med två skator till. De förde ett förfärligt oväsen och jag bestämde mig för att öppna altandörren, så de skulle flyga iväg.

Då såg jag i ögonvrån anledningen till deras upprördhet. En stor rovfågel befann sig vid kanten av altanen och den försökte gång på gång flyga ut genom glasdörren, vilket förstås var en fullständig omöjlighet.

Jag hämtade genast kameran som var på armlängds avstånd och rusade fram till altandörren igen. Eftersom fågeln hela tiden försökte fly genom glasrutan tordes jag öppna altandörren försiktigt och tack vare att den genast hörde kameran smattra när jag knäppte bild efter bild vände den sig om och tittade rakt på mig!

Flera underbara bilder hann jag få innan den förstod att den kunde flyga lite mer åt det hållet där jag stod, för däråt verkade det inte finnas något besvärligt fönster som hindrade framfarten.

Jag misstänkte direkt att det var en hornuggla, för vi har haft en sådan på besök förut, men den gången lyckades jag bara fotografera den genom fönstret och bilderna blev både oskarpa och dimmiga. Efter en snabb koll på nätet är jag rätt säker på att det var en hornuggla vi hade besök av i morse och det kändes som en helt fantastisk start på dagen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiska bilder och vilken tur du har som fick komma så nära den!

tecknartina sa...

Vilken äventyrlig morgon,
och den översta bilden på ugglan är ju bara underbar!!
Vad rymmer dessa ögon..
Läser med intresse din bokblogg, är själv med i en tjejcirkel här på Ön, har fått flera tips av dig som vi ska ta itu med framöver,
varma kramar fr Tina på Hönö

Joanna Björkqvist sa...

Ja, det kändes helt magiskt när den tittade mig rakt in i ögonen från ett par meters avstånd!

Vad kul, Tina, att ni fått tips från bokbloggen! Berätta gärna om era åsikter och tankar någon gång framöver! Alltid spännande!
Varma kramar tillbaka!

Anonym sa...

Nu är jag avundsjuk på dig! Fantastiskt fina bilder. Jag tror ugglan ser sin egen spegelbild och tror att det är en rival därav närkampen med glasrutan. Camilla

Joanna Björkqvist sa...

Aha! En spännande analys, Camilla! Så kan det förstås vara! :)