Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 31 mars 2011

En fin bok på hundra sidor


Jag tar alltid en massa bilder och på resor är jag nästan manisk när jag släpar runt på kameran precis överallt och hela tiden.

Problemet är att när jag lagt ut ett och annat guldkorn på bloggen, så blir bilderna liggande i datorn. Där klickar jag mig genom dem någon enstaka gång, men det är onekligen något speciellt att hålla dem i händerna.

Att klistra in bilderna i album har inte blivit av på flera år och det finns massor av tunga skäl till det. Nu har jag i alla fall hittat ett väldigt tjusigt sätt att få användning av bilderna, för det går utmärkt att göra fina fotoböcker.

Jag tog nästan 5 000 bilder på vår resa till Australien i vintras och bestämde mig för att göra en bok om det hela. På Ica foto kan man beställa böcker med olika teman och upp till hundra sidor tjocka fotoböcker.

Jag gjorde en bok i julklapp till käre maken senast och i den fanns hundratals bilder från vårt år tillsammans med tonvikt på saker han gjort och det blev en väldigt uppskattad present. Han brukar få böcker av mig, men den här var utan tvekan mer intressant än de flesta andra han fått och jag kan förstå honom. Massor av fina bilder och lagom mycket text i en oemotståndliga kombination.

Det finns en hel del andra bilder än bara vindsurfingbilder i boken, men jag vet mycket väl vilka han uppskattar mest själv, så därför valde jag att visa just ett vindsurfinguppslag.

Då valde jag en modell som heter Klassisk med svarta sidor och vit text, men till reseboken valde jag Resa och då kunde jag till varje sida välja mellan olika snygga bakgrunder på just det temat, t ex kartor och flygfiskar.

Man kan välja mellan att ha en och nio bilder på varje sida och ha text eller låta bli. Jag tänker alltid i uppslag så det ska bli harmonisk och fint och jag har också båda gångerna valt att arbeta i kronologisk ordning.

Jag bestämde mig snabbt för att utnyttja maxantalet sidor, som är 100, men för den som tycker att det är ett väl stort projekt går det utmärkt att välja färre sidor.

En fotobok är trevlig att både ha själv och att ge bort till någon som en alldeles unik present, för det ligger mycket arbete, tankar  och kärlek bakom...

3 kommentarer:

tecknartina sa...

Oj så fint det ser ut!
Måste kolla hur man gör..
kram fr Tina på Hönö

Anette sa...

Kanonfint!

Joanna Björkqvist sa...

Tack, Tina! Det är ju verkligen något för både dig och Lasse! Vilka böcker ni skulle kunna göra! Det är superlätt! Jag har ju t o m en länk till Ica foto här på min blogg!
Tusen tack, Anette!