Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 8 mars 2011

Demonstration mot nedskärningar i skolanVi var många som ville visa vårt missnöje mot att Kungsbacka, som är en rik kommun som alltid går med vinst, drar ner skolpengen med 1 000 kronor per elev trots att våra barn redan får mindre än många andra barn i andra kommuner runt om i landet.

SVT, där jag jobbat som nyhetsreporter, var förstås, tillsammans med många andra medier, på plats och drygt 5 300 namnunderskrifter hade samlats in.

På skolan där jag jobbade i sex år har eleverna protesterat mot de ständiga nedskärningarna och för någon vecka sedan bad självaste rektorn att få andra uppdrag.

Det känns lite snopet att vi inte kan ha en bra skola för alla våra barn, oavsett var i kommunen de bor och avsett deras individuella behov, när vi både röstar i demokratiska val och lydigt betalar skatt. 

Politikerna tog emot namnlistorna, men frågan är om det ger något som helst resultat. Föräldraföreningarna hade bett att få fem minuter i kommunfullmäktige, men de nekades detta på grund av att endast sakkunniga tillåts. Föräldrarna hävdade bestämt att de i denna fråga var sakkunniga, men nekades ändå.
Inga kommentarer: