Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 14 mars 2011

Äntligen påtagliga vårtecken


Idag har det i snitt varit över nollstrecket på termometern i en hel vecka och det betyder att vi de facto har vår på riktigt.

Jag begav mig ut i trädgården denna grå marsdag för att undersöka om det verkligen kunde vara sant och minsann, nog fanns där ett och annat vårtecken.

Trots att vi har haft ett par soliga dagar har jag inte vågat rensa bort de löv som skyddar våra ömtåliga växter i kylan och tur har det varit, för ett och annat bakslag med rikt snöfall har vi haft. Om vädret verkar vara stabilt ända till helgen ska jag dock ge mig ut med en räfsa och göra fint här och var.

Vi har planer på att fixa i ordning baksidan, men vi får se hur det blir med det i år, för det kostar både pengar, tid och energi och är en prioriteringsfråga. Helt klart är dock att sliperstrappan har passerat bäst-före-datum och att alldeles för mycket gräs har tagit sig in i rabatterna.

I år är det tolv år sedan vi flyttade hit och det är klart att vissa saker som vi gjorde imponerande tjusigt då inte har fått den omvårdnad som krävs för att det ska vara lika vackert idag.

Det är i alla fall härligt att se att tulpanerna är på väg upp och att den rosa vallmon förbereder sig för en ny säsong. Bara tanken på hur vackert det kommer att vara om några veckor gör mig glad.

Välkommen kära vår - vi är många som har längtat!

2 kommentarer:

/s. sa...

Åh vad härligt.
Jag blev själv på löjligt glatt humör när jag hörde det där med våren på våra nyheter i morse, trots att det var grått som sot utanför fönstret.

Ännu bättre blev det när jag på väg hem från jobbet köpte två små krukor påskliljor och en lite större pärlhyacint. När jag hade betalat bad mannen i ståndet mig att vänta å så sprang han och hämtade en knallgul lite primula som han stoppade ned i påsen helt gratis.

Våren gör bra saker med människor :)

Kram!
Sara

Joanna Björkqvist sa...

Vilken underbart glädjespridande och snäll man! Sånt behövs i världen!

Bara tanken att våren tvivelsutan är här gör att det är lite, lite lättare att stå ut med det grå vädret, för snart så...!

Kram!