Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 3 mars 2011

Ola-Conny, Morgan och en massa grejer


Eftersom det var studiedag för barnen idag fick de välja vad vi skulle hitta på. De valde utan att blinka en tur till Ullared, så någon sovmorgon fick de inte, utan vi åkte samma tid som skolan brukar börja. När vi hade handlat klart poserade det glatt i vinkrutan med hela kundvagnen full av roligheter.

Det blev en riktigt trevlig dag på det gigantiska varuhuset Gekås, för det var ovanligt lite folk där. Visserligen har de byggt ut mycket de senaste åren, så gångarna har de facto blivit bredare, men en tuff dag märks knappt detta. Idag tänkte jag dock på det mest hela tiden, för man kunde verkligen ströva runt helt fritt utan att be om ursäkt och tränga sig fram om vart annat.

Jag och sonen såg Ola-Conny, medan dottern och hennes kompis fick sig en pratstund med Morgan. Han frågade om de åkt långt för att komma dit och varför de inte var i skolan mitt på dagen. Det är en ordningsam man det, minsann! De funderade på att svara att de skolkade, men berättade sedan den mindre revolutionära sanningen.

Dottern köpte bland annat ljus, parfymer, planscher med Justin Biber, kjol, tröja, klistermärken och tuggummin medan sonen satsade på en laserpistol (mycket enkel och färgglad modell i plast, så den lär inte skrämma någon!), Bart Simpson-figur och Beyblade och båda var mycket nöjda med sina inköp.

Själv köpte jag en söt påskkärring, skålar, ljus och svarta Converse i den nättare varianten på Sko-Boo.

Vi passade också på att prova den nya restaurangen på andra våningen, som kallas tredje våningen, eftersom varuhuset har en källare också, och maten där var riktigt god. Konceptet påminner mycket om Ikeas och det är ju ett alldeles utmärkt koncept, så det fungerade perfekt här med.

Sonen beställde köttbullar och de kommer normalt med kokt potatis, brunsås och lingon, men den smidiga personalen fixade gärna maten enligt hans önskemål och då blev det köttbullar med pommes frites med brunsås, men utan lingon. Dottern åt kycklingspett och jag grillad lax och jag måste säga att den var väldigt god och inte det minsta torr, som en liten laxbit lätt blir.

När vi styrde kosan hemåt igen med våra sju fulla shoppingpåsar gjorde vi det som mycket nöjda konsumenter.

Inga kommentarer: