Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 7 april 2011

Vinprovning och matchande godis


Ikväll har vi styrelsemöte i vår vägsamfällighet och eftersom vi alternerar att vara hemma hos varandra har turen idag kommit till mig. Som sekreterare i församlingen antecknar jag flitigt vad som sägs under kvällen och idag ska vi faktiskt göra något mer spännande än bara prata om asfalt, grus på vägen och den allmänna städdagen som vi brukar.

Vi ska ha något så spännande som vinprovning. Alla sex som kommer ikväll har fått ansvar för att köpa ett vin kring hundralappen på varsin druva. Sedan skriver vi ut systembolagets beskrivning av vinet och så får alla gissa. Jag har aldrig förut ägnat mig åt vinprovning, även om jag de facto provat ett och annat, så det ska bli väldigt spännande och roligt.

Tre röda och tre vita kommer det att bli och för egen del betyder det att jag kommer att prova tre, för jag kommer att håla mig minst en meter från de röda sorterna, så jag slipper må illa.

När jag var på systembolaget strövade jag runt bland vinflaskorna en god stund innan jag bestämde mig och en kvinna som jobbade där tyckte nog att jag såg lite vilsen ut, så hon frågade om jag behövde hjälp och då pratade vi lite vin en stund och det var riktigt kul.

Det är onekligen lite pinsamt att vara så dåligt bevandrad i hur de olika druvorna smakar, men jag skyller på att jag blir glad vad jag än får så länge det är vitt och oftast dricker chardonnay. Ikväll somnar jag antagligen som en lite mer bildad människa.

Jag har också köpt vackra rosor i två röda nyanser och godis som matchar bordets dekoration i övrigt. Dottern har gjort den fina blå skålen.

Inga kommentarer: