Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 26 april 2011

Björnbus på Skansen


Efter vår gondoltur upp på Globens topp begav vi oss till Skansen där vi sammanstrålade med käre makens syster och hennes familj.

Klockan hade redan hunnit bli halv tre och vi hade ännu inte ätit lunch, så vi började med en jättegod lunch, så fort vi kom innanför portarna. Lax till mig, köttbullar till maken och pannkakor till barnen gjorde att vi orkade promenera bland djuren i flera timmar.

Björnarna hade vaknat ur sitt ide och var på ett väldigt lekfullt och glatt humör. Vi fick se en fantastiskt fin föreställning där två lurviga nallar busade med varann genom att nafsa mot varandra och krypa upp och ner i en ihålig stock.

En säl låg och solade sig i det sköna solskenet och vi alla ta oss våra jackor och njuta av en riktig sommarvärme för första gången i år.

På väg mot Bollnästorget, där det fanns en mysig påskmarknad, mötte vi en spankulerande påfågel. Vi försökte vänta ett tag för att se om han möjligen skulle kunna tänka sig att fälla upp sina tjusiga stjärtfjädrar, men sådan tur hade vi tyvärr inte. Däremot var han så orädd att det gick att gå riktigt nära och få fina bilder och det är inte heller så dumt.

Sent på eftermiddagen åkte vi hem till svägerskan och hade en mycket trevlig kväll tillsammans. Vi startade med ett glas champagne och genast infann sig lyxkänslan. Till middag fick vi potatis och nötstek, vilket inte ska förväxlas med kött som kommer ifrån nötkreatur, utan denna var gjord på olika sorters nötter!

Till efterrätt fick vi en lika vacker som god saffransglass med hallon och mina fina barn ville genast att jag även jag skulle göra saffransglass någon gång i framtiden och det ska jag absolut göra, för det är otroligt gott.

Vi spelade ett sällskapsspel där det gällde att bygga tåglinjer mellan olika orter i USA och det tyckte vi var ett kul spel, där det gällde att vara strategisk och planerande. Söta dottern och jag ledde ett bra tag, tack vare hennes grymma insatser, men dessvärre vann vi inte.

Efter en mycket trevlig afton begav vi oss hemåt mot vårt hotellrum igen och då upptäckte vi en riktigt rolig skylt, som språkintresserade sonen memorerade och upprepade ett okänt antal gånger under resten av vår vistelse i huvudstaden.

Inga kommentarer: