Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 28 april 2011

Stockholmsresan går mot sitt slut


Påskaftonen rundades av med att först se vakterna vid slottet, bilden ovan tog jag ovanifrån när de var på väg bort, och lite senare träffa en fin väninna och äta indisk mat på en mycket trevlig restaurang.

Sista Stockholmsdagen bjöd på ännu en strålande solskensdag och vi började med en tur till Tekniska museet, där det fanns en utställning om rymden. Den intresserade särskilt sonen, som haft rymden som tema hela våren i skolan.

Det fanns en massa riktiga saker som använts vid rymdfärderna, men det som fascinerade mig mest var att att vi på ett helt annat ställe i det stora museet fick veta att flickor har i genomsnitt 49 dockor medan pojkarna har hela 58! Pojkarnas dockor har betydligt oftare än flickornas vapen, annan utrustning och batterier, men fler har de!

Vi hade sällskap hela dagen av fina vänner och det var trevligt att få umgås i lugn och ro och hinna prata en del.

Lunchen intog vi, efter visst besvär, på Rosendals café och det var kul att få se detta ställe på riktigt för första gången, efter att ha haft boken i många år. Dessvärre var det många som hade samma lysande lunchidé så maten tog slut och vi fick satsa på mackor och morotskaka istället. Det var helt okej det med!

På kvällen bjöds vi på underbart god middag med stekt färsk sparris med parmesan till förrätt, pasta med hemmagjord pesto till varmrätt och en påskgul ljuvlig cheesecake till efterrätt. Allt var mycket, mycket gott och vi var proppmätta när vi släntrade iväg till tunnelbanan för allra sista gången på denna trevliga resa.

Innan vi styrde hemåt på annandag påsk hann vi med ett litet besök hos käre makens faster med man och jag blev väldigt förtjust i planlösningen på deras hus. Först var det förstås ett vanligt plan med kök och vardagsrum och en halvtrappa upp fanns ett par rum till och ytterligare en halvtrappa upp ännu ett stort rum.

Det var tre år sedan jag var i Stockholm senast, men jag hoppas att det inte kommer att dröja tre år tills nästa gång...

2 kommentarer:

tecknartina sa...

Trevligt att följa er stockholmsresa,
den översta bilden här är riktigt proffsig, diagonalen (åt båda håll), skuggan och återhållen i färg!
kram fr Tina på Hönö

Joanna Björkqvist sa...

Tusen tack, Tina! Det blev en riktigt rolig bild, för det ser nästan ut som om de ska tippa!

Kram!