Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 18 april 2011

Havet glittrar vackert i solskenet


Det har varit en solig och förhållandevis varm dag så här på det sena påsklovets allra första dag. Jag har suttit ute på altanen och lapat sol medan påsklovslediga barn har lekt och stojat i trädgården med sina kompisar.

Självklart har de fått fika utomhus och allt man äter utomhus smakar alltid minst dubbelt så gott, så de var lyckliga och glada över bullarna vi bakade härom veckan och som snabbt tinades i mikron, så de smakade som nybakade.

Havet glittrar så här års underbart vackert och jag längtar enormt till sommaren. Även om det ser snudd på inbjudande att ta sig ett dopp i det blå vattnet är det inget jag tänker prova på minst ett par månader. Däremot har jag under dagen läst att flera av mina unga och modiga vänner, tillika före detta elever, premiärdoppat sig och överlevt.

Tur att jag är klok nog att inte att jag knappast skulle vara lika lyckosam. Det hade varit minst sagt snopet att få en hjärtinfarkt iförd bikini i mitten av april på våra breddgrader...

4 kommentarer:

tecknartina sa...

Först vilken härlig "vårfrossa" i din header.
Vet ju att ni bor nära havet också och det är jätteskönt, med på våren tror jag att vattentemperaturen kan sänka värmen i luften några grader extra..
..Lasse o jag önskar er alla fyra en riktigt härlig påskhelg med god mat, uteliv, avkoppling med en och annan "påskekrim" som norrmännen säjer, surfing och mycket sol!!
Kramar från oss på Hönö

tecknartina sa...

PS Läser just nu
Elin Boardy: Allt som återstår

mycket bra, en kvinnoskildring fr västkusten från en förgången tid,
författ är i 30-års åldern detta är hennes första bok, (en ny kom för någon månad sedan)
..kanske du läst den..

Joanna Björkqvist sa...

Vi tar faktiskt en tur till huvudstaden över påsk, så det blir mer släktvisiter än surfing denna långhelg! Käre maken har en farmor som fyllde 100 i vintras och vi tänkte hälsa på innan det är för sent.

Jag känner till Elin Boardy men har inte läst något av henne... Alltid trevligt med boktips - tack!

En riktigt fin påsk önskar jag er! Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Jag har upptäckt att jag har denna bok stående i bokhyllan! Måste läsa den framöver! Så många böcker - så lite tid!