Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 27 april 2011

Härlig tavla och vacker svan


När vi stod i kön till Vasamuseet stod en tjej framför oss och hon hade en väldigt snygg och rolig väska med tre söta flickor på. Vi pratade om hur fin väskan var och självklart ville genast dottern ha just en sådan.

När vi beundrat regalskeppet Vasa, som bärgades för 50 år sedan efter 333 år på havets botten, tog vi Djurgårdsfärjan till Gamla stan. Att se Stockholm från vattnet är verkligen en upplevelse, särskilt när det är 25 grader och strålande solsken.

Vi åt riktigt god lunch längs vägen och där såg vi ett par fina svanar som gled fram i solskenet och det ser härligt ut när vattnet skvätter från munnen på bilden. Tänk att vi hade sådan otrolig tur med vädret!

Vi hann inte mycket mer än börja spankulera längs gatorna i Gamla Stan förrän vi kände igen konsten på ett galleri. Det vackra motivet från väskan dök upp igen.

Genom ett skyltfönster såg vi underbara flickor och änglar och vi kastade oss genast in. Där fanns flickorna från väskan och fler därtill!

Fina dottern var överförtjust i väskan med tre flickor, men vem vet hur väskan skulle komma att mottagas på hemmaplan...? Det kan ju se alldeles galet roligt ut när brösten är så synliga som de oftast är på tavlorna, så hon valde till slut en väska som var mer diskret, men ändå helt underbar.

Katrin Skoglund är en underbart kreativ konstnär och när vi kom in i hennes tillfälliga galleri utbrast barnen förtjust att hennes tavlor var precis i min stil och det var de ju verkligen. Hårslingorna är väl det som allra mest påminner om mina tavlor, för jag brukar inte sätta vingar på mina flickor.

Katrin Skoglund håller egentligen till i Borås och målar underbara änglar/kvinnor i härligt glada poser och det fullständigt sprakar av liv, kärlek och glädje i hennes konst.

Den som vi köpte till slut heter Njuta, och den fick inleda detta blogginlägg, eftersom jag fokuserar på det goda i livet oss livsnjutare emellan här på bloggen, och det tycker jag är ett helt perfekt och talande namn på tavlan med denna härliga änglakvinna.

2 kommentarer:

Anette sa...

Vilken underbar tavla!

Joanna Björkqvist sa...

Visst är den härlig! Katrin Skoglund gör helt ljuvliga och glada tavlor som man bara blir kär i!